Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Tilastollisten menetelmien perusteet yhteiskunta- ja kauppatieteilijöille, lv. 2022-2023, verkko-opinnot

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen, Liiketalous ja kansainvälisyys
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
36 € (alv 0%)

Kurssilla käydään läpi mittaamisen, otannan, tilastollisen kuvailun, kahden muuttujan välisen riippuvuuden toteamisen sekä tilastollisen päättelyn perusteet menetelmien käyttäjän näkökulmasta. Opetuksen pääpaino on peruskäsitteiden ja -operaatioiden ymmärtämisessä ja soveltamisessa ilman tilastomatemaattisten kaavojen johtamista ja laskuesimerkkejä. Kurssilla esitellään tutkimusesimerkkejä SPSS:ää hyväksi käyttäen.

Suoritustapa: Verkkotentti

Kirjallisuus:
Nummenmaa, L., Käyttäytymistieteiden tilastolliset menetelmät. Tammi 2007, luvut 1 - 6, 9 - 12 ja 15 – 17 ja verkkokurssilla mainittu muu oheismateriaali.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opiskelija
• tuntee tilastollisten menetelmien lähtökohdat ja menetelmien käyttötarkoituksen yhteiskunta- ja kauppatieteiden alojen tutkimuksessa
• osaa soveltaa perusmenetelmiä ja käyttää SPSS-ohjelmaa yksinkertaisten analyysien tekemiseen

3 opintopistettä

Syksyn tenttipäivät:
28.9. klo 14-20
26.10. klo 14-20
30.11. klo 14-20

Kevään tenttipäivät:
22.2. klo 14-20
22.3. klo 14-20
9.4. klo 14-20
24.5. klo 14-20

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0–5.

Suomi

Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12 € /opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Kirjallisuuden hankinta-/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Koulutussihteeri Aija Turunen aija.turunen@uef.fi, puh. 050 467 8806

Katso tallenne opintojen aloittamisesta avoimessa yliopistossa.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Jos et saa vahvistusta, tarkistathan sähköpostisi roskapostin ja ota tarvittaessa yhteyttä.