Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Terveystaloustieteen perusopinnot, verkko-opinnot, lv. 2022-2023

smart for good
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
9.8.2022 - 29.7.2023
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala, Johtaminen ja henkilöstön kehittäminen, Liiketalous ja kansainvälisyys
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
312 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Terveystaloustieteen perusopintokokonaisuus 26 op sisältää seitsemän (7) opintojaksoa, jotka tutustuttavat taloustieteen peruskäsitteisiin ja niiden soveltamiseen terveyteen, hyvinvointiin ja sosiaali- ja terveyspalveluihin. Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän organisoinnin tarkasteluun tarvitaan hyvinvoinnin taloustieteen näkemystä, miksi markkinat epäonnistuvat, miten terveyteen tai toimintakykyyn liittyviä riskejä turvataan vakuutuksella tai verotuksella. Taloudellisen arvioinnin menetelmät yhdistävät palvelujen ja hoitokäytäntöjen kustannukset ja vaikuttavuuden ja tuottavat tietoa päätöksentekijöiden käyttöön hoitokäytäntöjen valintaan. Opinnot soveltuvat niin sosiaali- ja terveysalalla jo toimiville asiantuntijoille kuin muillekin alasta kiinnostuneille.

Terveystaloustiede on sivuaine Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa. Tutkintotavoitteisesta opiskelusta kiinnostuneiden opiskelijoiden on perusopintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen mahdollista hakea Itä-Suomen yliopiston Terveystaloustieteen maisteriohjelmaan. Hakijalla tulee olla taustallaan myös aiempi korkeakoulututkinto. Tarkemmat valintakriteerit julkaistaan erikseen. 

Suoritustapa: verkko-opinnot. Opintojaksot toteutuvat tiettyyn aikaan ja osassa niistä on aikataulutettuja tehtäviä. Osa opintojaksoista on suoritettavissa läpi lukuvuoden, ks. tarkemmat aikataulut alla olevasta listauksesta. Kirjaudu opintojaksokohtaisiin Moodle-oppimisympäristöihin hyvissä ajoin ennen opintojakson alkamista.

Ilmoittautuminen syksyn opintojaksoille alkaa 9.8.2022. Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille jaksokohtaisten linkkien kautta. Alla olevat linkit vievät UEF Jatkuvan oppimisen verkkosivustolle, jonka kautta voit ilmoittautua opintojaksolle (sininen painike). Huomioi jaksokohtaiset ilmoittautumisajat. 

Terveystaloustieteen perusopinnot 26 op koostuvat seuraavista verkko-opintojaksoista:

 

HUOMIO! Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Opintokokonaisuuksiin ei voi ilmoittautua.

Opintojaksoille ilmoittautuminen alkaa 9.8.2022. Ilmoittaudu opintojaksolle sen mukaan, milloin aiot opintojakson suorittaa. Suunnittele siis opintosi huolella. Jos kaipaat apua opintojen suunnitteluun, voit varata Teams-välitteisen ohjausajan oppiaineen suunnittelijalta tämän ajanvarauslinkin kautta

 

Katso tallenne opintojen aloittamisesta avoimessa yliopistossa (kesto n. 5 min, tekstitetty).

Terveystaloustieteen perusopintojen INFOTALLENNE (kesto 19:14 min, tekstitys saatavilla). Tallenteella mainitaan, että kevään opintoihin ilmoittautuminen avautuu vasta joulukuussa, mutta voit ilmoittautua kevään 2023 jaksoille halutessasi jo 9.8.2022 alkaen. Opintojen aloitusohjeet saat sähköpostiisi seitsemän päivän sisällä ilmoittautumisesta. 

Tutustu terveystaloustieteen maisteriohjelmaan ja tutkinto-opiskelijoiden mietteisiin sivustolta löytyvällä videolla: Terveystaloustieteen maisteriohjelma

Terveystaloustieteen maisteriohjelman hakuinfo järjestetään ma 21.11.2022 klo 17-18. Osallistuminen tapahtumahetkellä tästä Zoom-linkistä

 

Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija ymmärtää kansantalouden toiminnan perusteet. Hän tunnistaa terveystaloustieteen keskeisten elementtien kuten tehokkuuden, tuottavuuden, oikeudenmukaisuuden ja taloudellisen organisoinnin kysymyksiä sosiaali- ja terveydenhuollossa ja hahmottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän toimintaa kokonaisuutena. Hän saa perusvalmiuksia muutamien sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan kannalta keskeisten (rekisteri)tietokantojen käyttöön ja taloudellisten tietojen analysointiin niistä. Lisäksi opiskelija saa valmiuksia tieteelliseen kirjoittamiseen ja teoreettisen tiedon soveltamiseen.

26 opintopistettä

Opinnot soveltuvat niin sosiaali- ja terveysalalla jo toimiville asiantuntijoille tai muutoin alasta kiinnostuneille, joita kiinnostavat laajasti koko sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän toiminnan ja toimivuuden kysymysten arviointi taloustieteen näkökulmasta.

 

Ilmoittautumisajat syyslukukausi 2022: Syyslukukaudella alkavaan opetukseen ilmoittautuminen Opintopolussa 9.8.2022 klo 9.00 alkaen. 

Jatkuva haku myös kevään opintoihin 9.8.2022 alkaen, huomioi opintojaksokohtaiset ilmoittautumisajat. 

Lisätietoja Pepin opinto-oppaassa.

Ilmoittautuminen tapahtuu opintojaksokohtaisen aikataulun mukaan, ks. opintojaksojen tarkemmat tiedot jaksokohtaisten linkkien takaa. Opetusaika on yksittäisten opintojaksojen opetusaika ja kullekin opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautumisesi siirtyy Peppiin, opintojakson toteutukselle automaattisesti.

Huomioi, että opintojaksot toteutuvat tiettyyn aikaan ja niissä on aikataulutettuja tehtäviä, ilmoittaudu jaksoille ja kirjaudu opintojaksokohtaisiin Moodle-oppimisympäristöihin hyvissä ajoin.

Suoritukset arvoidaan asteikolla 0 - 5 tai hyväksytty - hylätty. Tarkemmat arviointiperusteet ja -kriteerit julkaistaan Moodlessa ja koulutusalan opinto-oppaan yleisteksteissä.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. Jos opintojakson opetukseen voi ilmoittautua jatkuvasti, opiskeluoikeusaika on 1.8. - 30.7.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​ 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2022-2023 avoimeen yliopisto-opetukseen:

Jatkuva haku 9.8.2022 alkaen. 

Ilmoittautumisohje:  

Ilmoittaudu Opintopolussa yksittäisille opintojaksoille. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin, joka sisältää opintomaksun maksulinkin, jolla maksaen vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Jos linkki ehtii vanhentua, ilmoittaudu uudelleen. 

Tämän jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä: 1) Yhteenvedon ilmoittautumistiedoista ja 2) Paytrailin maksuvahvistuksen. 

Ilmoittautumista seuraavana päivänä saat yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet, mikäli sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.Mikäli et saa vahvistusta, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion. 

Saat ohjeet opintojen aloittamiseen sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta.


Avoin yliopisto: koulutussihteeri Pia Koponen, pia.koponen@uef.fi tai 040 355 2116