Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Suomalaisen kirjallisuuden historia ja klassikot, luento- ja harjoituskurssi/ kirjatentti, lv. 2022-2023

smart for good
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
-
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Teologia ja filosofia, Juridiikka ja yhteiskunta, Historia ja kulttuuri
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus, Lähiopetus, Itseopiskelu
Hinta:
84 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Kurssilla perehdytään suomalaisen kirjallisuuden historiaan ja klassikkoteoksiin. 

Suoritustavat:

Luento- ja harjoituskurssi: järjestetään sekä syys- että kevätlukukaudella ja se voidaan toteuttaa joko lähi- tai verkko-opetuksena. Kirjallisuuden historiaa käsittelevät johdantoluennot, lukupiirityöskentely ja kirjallisuusesseen laatiminen. 

Syyslukukaudella 12.9.2022 alkaen, ilmoittautuminen Opintopolussa avoinna 5.9.2022 saakka.

Kevätlukukaudella 9.1.2023 alkaen, ilmoittautuminen Opintopolussa avoinna 2.1.2023 saakka.

Kirjatentti: Kirjallisuuden tenttiminen yleisenä tenttipäivänä tai sähköisenä Exam-tenttinä. (ks. tarkemmin Exam-tenttiohjeet.)

Kirjatentissä voi tenttiä koko opintojakson (7 op) tai erikseen kirjallisuushistorian (3 op) ja klassikot (4 op). Opintojakso on kokonaisuudessaan suoritettava opinto-oikeusajan sisällä. Mikäli haluat suorittaa vain toisen osion, otathan yhteyttä oppiaineen koulutussihteeriin: iina.airaksinen@uef.fi

Opintojakson tenttiminen kirjatentissä mahdollista koko lukuvuoden ajan, ilmoittautuminen Opintopolussa avoinna 31.5.2023 saakka.

Oppimateriaalit:

A) Kirjallisuushistoria: LAITINEN, Suomen kirjallisuuden historia.

B) Kaunokirjallisuus: LÖNNROT, Kalevala; RUNEBERG, Vänrikki Stoolin tarinat; KIVI, Seitsemän veljestä; CANTH, Työmiehen vaimo; AHO, Papin rouva; LEINO, Helkavirret; JOTUNI, Arkielämää;LEHTONEN, Putkinotko; SÖDERGRAN, Tulevaisuuden varjo; HELLAAKOSKI, Jääpeili; KALLAS, Sudenmorsian; DIKTONIUS, Janne Kuutio; HAANPÄÄ, Noitaympyrä; LINNA, Tuntematon sotilas; MERI, Manillaköysi; MUKKA, Maa on syntinen laulu; SAISIO, Betoniyö; SINISALO, Ennen päivänlaskua ei voi.

Tutustu opintojaksoon ja sen aikatauluihin Peppi-oppaassa (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen). Löydät Pepistä (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen) myös opintokokonaisuuden tiedot.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • on perehtynyt Suomen kirjallisuuden historiaan ja keskeisiin tyylisuuntiin
  • on tutustunut keskeisimpiin kotimaisiin kirjailijoihin ja heidän tuotantoihinsa
  • on lukenut suomalaisen kirjallisuuden tärkeimpiä klassikkoteoksia
  • kykenee analysoimaan ja tulkitsemaan klassikkoteoksia suomalaisen kulttuurin kontekstissa ja tunnistaa niiden yhteyden kirjallisuuden tyylivirtauksiin
  • on omaksunut tieteellisen kirjoittamisen periaatteita ja eettisiä lähtökohtia 
  • on kehittänyt itsenäisen työskentelyn, laajojen tiedollisten kokonaisuuksien hallinnan, tiedonhankinnan ja argumentoinnin taitoja 
  • Luento- ja harjoituskurssi kehittää lisäksi ryhmätyö- ja neuvottelutaitoja, digitaalisissa työympäristöissä toimimisen taitoja sekä erilaisten sisältöjen havainnollistamisen ja visualisoinnin taitoja.
7 opintopistettä

Opintojakso kuuluu opintokokonaisuuksiin: Kirjallisuuden perusopinnot sekä Suomen kieli ja kulttuuri vieraskielisille-perusopinnot.

Kampus: Joensuu.

Luento- ja harjoituskurssi järjestetään sekä syys- että kevätlukukaudella ja se voidaan toteuttaa joko lähi- tai verkko-opetuksena. Opintojakson tenttiminen mahdollista koko lukuvuoden ajan.

Opintojakso on mahdollista tenttiä sähköisesti: Exam: opiskelijan ohjeet (linkki avautuu uudelle välilehdelle). Tenttiminen on mahdollista myös yleisenä tenttipäivänä.

Löydät Peppi-oppaasta (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen) opintojakson aikataulut.

Humanististen oppiaineiden Kysy opinnoista-tuokio pidetään ke 31.8. klo 16:30-17:30 Teamsissä. Voit tuokiossa kysyä opintoihin liittyviä kysymyksiä. Käymme tuokiossa myös avoimen yliopiston opintojen aloitukseen liittyviä teemoja. Liity tapaamiseen tästä linkistä. Tervetuloa mukaan!

Aktiivinen osallistuminen kurssityöskentelyyn ja esseen laatiminen tai suoriutuminen kirjatentissä.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.  

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. Jos opintojakson opetukseen voi ilmoittautua jatkuvasti, opiskeluoikeusaika on 1.8. - 30.7. 

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  

Vuoden 2023 alusta ilmoittautuminen tapahtuu uudessa Opintopolussa.

Ilmoittautumisohje:  
 
I Ilmoittautumaan pääset sivun oikeassa laidassa olevasta "Täytä hakulomake"-linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan. 

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta. 

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat tämän viestin jälkeen myös yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.  

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.   

IV Ilmoittautumispalvelun lähettämä automaattinen viesti sisältää myös linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.  


Katso tallenne opintojen aloittamiseen: Ohjeita opiskeluun

 

Ilmoittautuminen ja opintomaksut:

Koulutussihteeri Iina Airaksinen, iina.airaksinen@uef.fi, puh. 050 464 9747

Opintojaksoihin ja opintokokonaisuuteen liittyvät kysymykset:

Suunnittelija Krista Sutinen, krista.sutinen@uef.fi, puh. 050 564 0498.