Hyppää pääsisältöön
Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: SOTE-talous (MOOC), terveystaloustiede 1 op

smart for good
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
-
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
12 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojaksolla tutustutaan terveystaloustieteeseen, miten taloustieteen avulla jäsennetään terveydenhuoltoa ja miten taloudellista arviointia toteutetaan terveydenhuollossa. Terveyspalvelujen A) kysyntä ja tarjonta, B) markkinoiden toiminta ja säätely ja C) palvelujärjestelmän taloudellinen organisointi. Tehokkuus ja muut taloustieteen peruskäsitteet sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteydessä. Oikeudenmukaisuus terveyden, terveyspalvelujen käytön, terveydenhuollon kustannusten ja rahoituksen jakauma. Taloudellinen arviointi. 

Suoritustapa: MOOC-opintojakso (DigiCampus), verkko-opiskelu 27 tuntia, pakolliset tehtävät.  

Ilmoittautuminen opintojaksolle 15.6.2023 mennessä.

Opintojakson jälkeen opiskelija tuntee terveystaloustieteen tärkeimmät soveltamisalueet, tunnistaa taloustieteen peruskäsitteet ja niiden käytön sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän yhteydessä sekä tunnistaa taloudellisen arvioinnin peruskäsitteet. 

1 opintopistettä

SOTE-talous, terveystaloustiede (MOOC) suoritettavissa ajalla 1.9.2022-30.7.2023. Opintojakso suoritetaan omassa aikataulussa DigiCampus verkko-oppimisympäristössä. 

Ilmoittautuminen opintojaksolle Opintopolussa 15.6.2023 mennessä. 

 

Ilmoittautumisohje:

I Ilmoittaudu sivun oikeassa laidassa olevan ”Täytä hakulomake” linkin kautta. Linkki vie ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on jo valmiiksi haettuna. Voit halutessasi lisätä ilmoittautumispalvelun ostoskoriin useita jaksoja ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi viestin, joka sisältää opintomaksun maksulinkin, jolla maksaen vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Jos linkki ehtii vanhentua, ilmoittaudu uudelleen. Tämän jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yhden ilmoittautumispalvelusta ja toisen Paytrail-maksusta.

III Saat ohjeet opintojen aloittamiseen sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta.

Mikäli sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat tämän viestin jälkeen myös yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa. Mikäli et saa viestejä, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion.

 

Peruutusehdot: Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin.

Lisätietoja hakemisesta ja ilmoittautumisesta: Tutustu ilmoittautumisohjeisiin

 

Suoritukset arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Kurssin suoritukset kirjataan kerran kuukaudessa, kuun lopussa.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille.Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12 € /opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksenopintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

 

Opintojakso kuuluu Terveystaloustieteen perusopintoihin (26 op) ja sitä suositellaan opintokokonaisuuden ensimmäiseksi opintojaksoksi. MOOC-opintojakso on kaikille avoin. 

Avoin yliopisto: koulutussihteeri Pia Koponen, pia.koponen@uef.fi tai 040 355 2116