Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Solu- ja molekyylibiologian perusteet: Osa A Solubiologia (Joensuu)

smart for good
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
-
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
36 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojakso on osa Solu- ja molekyylibiologian perusteet kokonaisuutta. Kurssilla tutustutaan solubiologian peruskäsitteisiin ja solujen toiminnan periaatteisiin: soluelinten merkitykseen, solukalvon rakenteeseen ja toimintaan, solujen väliseen viestintään, solujen energiantuotantoon ja jakautumiseen.

Toteutustapa: Opintojakso järjestetään Digicampus-Moodle -ympäristössä Flipped classroom -opetuksena/verkko-opintoina. Verkkoluennot 10 t. Podcast-ohjelmat, verkkokeskustelut, Moodle-verkkotehtävät, vapaaehtoiset kontaktitapaamiset 8 h.

Suoritustapa: Kirjallisia verkkotehtäviä, jotka on mahdollista suorittaa ympärivuotisesti.

Oppimateriaali: Verkko-oppimateriaali


Opintojakso on osa laajempaa Solubiologian ja molekyylibiologian kokonaisuutta, joka suositellaan opiskeltavaksi saman lukukauden aikana. Muut osat ovat: B Biokemia ja C Molekyylibiologia.

Opintojakso sisältää jossain määrin kestävän kehitykseen aiheita (KEKE-aines B: biologinen monimuotoisuus, ympäristönsuojelu, ilmastonmuutos, terveys, etiikka).

Opintojakson käytyään opiskelijan ymmärtää solujen rakenteen, toiminnan ja aineenvaihdunnan yhteiset pääpiirteet sekä kasvi- ja eläinsolujen tärkeimmät erot. Opiskelija tunnistaa yleisimpiä solubiologian tutkimusmenetelmiä ja ymmärtää monimutkaisten prosessien kuten energiantuotannon ja solusyklin eri vaiheiden merkityksen.

3 opintopistettä

Solu- ja molekyylikemiasta, biokemiasta ja biologiasta kiinnostuneet, alan opintoja suunnitteleville ja alan opetustehtävistä kiinnostuneet, sekä ammatillisen osaamisen kehittämiseksi.

Opintojakso toteutetaan itsenäisinä verkko-opintoina lukuvuoden ympäri (1.8.2022-31.7.2023). Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta.

Verkko-opinnot löytyvät DigiCampus -oppimisympäristöstä: https://digicampus.fi/. Kurssin löydät hakemalla sitä opintojakson nimellä.

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Ilmoittautuminen opintojaksolle alkaa 5.8.2022 klo 9:00 ja päättyy 19.6.2023 klo 23:59.

Verkkotehtävät arvostellaan numeerisesti asteikolla 0-5.

Suomi

Yksittäisen opintojakson hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opintojakson opiskeluoikeusaika on 1.8.2022 - 31.7.2023.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Vuoden 2023 alusta siirrymme uuteen Opintopolkuun. Opintojaksot lisätään sinne syksyn aikana. 

 

Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 4,5 min).

Syksyllä järjestetään kaksi Avoimen yliopiston yleistä infoa verkossa, ti 9.8.2022 ja ke 17.8.2022, klo 17-18. Infojen aiheena on opintojen aloittaminen ja opiskelu avoimessa yliopistossa.

 

Ilmoittautumisen jälkeen:

1) Saat opintomaksun maksulinkin sähköpostitse. Sinulla on 24 tuntia aikaa suorittaa opintomaksu sähköpostissa olevan linkin kautta. Jos linkki ehtii vanhentua, ilmoittaudu uudelleen.

2) Maksun jälkeen saat sähköpostitse automaattisen maksuvahvistuksen onnistuneesta opintomaksusta. Tämän jälkeen koulutussihteeri viimeistelee opiskeluoikeuden ja toimittaa sinulle opintojakson aloitusohjeet erillisessä sähköpostiviestissä. Opiskeluoikeutesi viimeistellään 7 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta.
Luethan ohjeen huolella, jotta pääset aloittamaan opinnot heti opintojakson alkaessa.

3) Aktivoi UEF-tunnus. Ohjeet löydät koulutussihteerin toimittamasta aloitusohjeesta.

4) Liity avoimen yliopiston ympäristötieteiden ja biologian opiskelijoille tarkoitettuun Moodle -verkko-oppimisympäristöön. Löydät kurssiavaimen opintojen aloitusohjeesta. Moodlesta löydät opintoihin liittyvää tietoa ja sitä kautta tiedotamme opiskeluusi liittyvistä ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. 

5) Perehdy Digistarttiin, joka helpottaa tutustumistasi Itä-Suomen yliopiston digitaalisiin opiskeluympäristöihin ja työkaluihin. 91% Digistartin suorittaneista on kokenut sen hyödylliseksi. Ohjeet löydät Moodlesta. 

Mikäli et saa viestejä sähköpostiisi, niin tarkistathan myös roskapostin.

 

Koulutussihteeri Krista Reiman, krista.reiman@uef.fi, puh. 050 471 8694

 

Tämä opintojakso kuuluu Ympäristötieteen ja biologian perusopintojen kokonaisuuteen.



Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset opinto-ohjauspalvelut. Lue lisää: Opinto-ohjaus ja opintojen suunnittelu (uef.fi)