Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Rikosoikeuden perusteet, lv. 2021-2022

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
60 € (alv 0%)

Rikosoikeuden perusteet. Rikosoikeuden yleiset opit ja siihen liittyvät keskeiset säännökset. Rangaistuksen määräämisen keskeiset perusteet.

Tarkemmat tiedot oppimateriaaleista ja suorittamisen aikataulut löydät Pepistä opintojakson tiedoista.
TARKISTA ennen ilmoittautumista ja opintomaksun maksamista, että vaihtoehtoisia suorituskertoja on jäljellä vähintään kaksi (mahdollistaa uusinnan). Opiskeluoikeus päättyy aina lukuvuoden päättyessä heinäkuun lopulla.

Suoritustavat
Oikeudenkäyntien seuraaminen (10 t), josta kirjoitetaan vapaamuotoinen raportti (5 sivua); vapaaehtoiset lähiluennot Joensuun kampuksella (20 t); itsenäinen perehtyminen kirjallisuuteen, keskeisiin säädöksiin ja muuhun kurssimateriaaliin (105 t); oppimateriaalin tenttiminen yleisenä tenttipäivänä.
Oikeudenkäyntien seuraaminen on tarkoituksenmukaista suorittaa rinnakkain luento-opetuksen kanssa tai ennen sitä. Opiskelijat, jotka ovat seuranneet oikeudenkäyntejä ja palauttaneet vapaamuotoisen raporttinsa ennen opintojakson tenttiä, saavat 2 lisäpistettä tenttiin.Oikeudenkäyntien seuraaminen (10 t) tulee olla viimeistään suoritettu saman lukuvuoden loppuun mennessä, jolloin tenttikin on suoritettu. Opintojaksosta saa suoritusmerkinnän vasta, kun ko. seuraaminen ja tentti on suoritettu hyväksytysti.

Toteutustavat
Opintojaksolla on käytössä UEF Moodle -alusta: https://moodle.uef.fi/course/view.php?id=12306 Ei kurssiavainta.

Tentti toteutetaan sali- tai verkkotenttinä. Verkkotentti toteutetaan UEF-Moodlessa kurssin omalla Moodle-alustalla. Kurssin Moodle-alustalla on vapaaehtoisia harjoitustehtäviä, joiden tarkoituksena on tukea oppimista ja tenttiin valmistautumista. Luennot striimataan Kuopion kampukselle.

Opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen sekä Opintopolussa, että Pepissä. Opintopolussa ilmoittaudut opiskelijaksi ja hankit itsellesi opiskeluoikeuden AVOIN YO-toteutukseen, Pepissä ilmoittaudut opetukseen sekä tentteihin. Tarkempia ohjeita Peppi-ilmoittautumiseen on opintojen aloitusmoodlessa Oikeustieteiden opinnot, Itä-Suomen avoin yliopisto.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opiskelija

- hahmottaa rikosoikeusjärjestelmän kokonaisuuden
- tunnistaa keskeiset rikosoikeuden periaatteet
- tietää rikosoikeuden yleisten oppien ja rangaistuksen määräämisen pääsisällön
- tunnistaa rikosoikeuden keskeiset oikeuslähteet ja tulkintamenetelmät sekä käyttää niitä argumentaationsa tukena
- soveltaa rikosoikeuden keskeisiä säännöksiä ja periaatteita konkreettisiin tapauksiin

5 opintopistettä

Lähiluennot Joensuussa marraskuussa 2021. Tenttimahdollisuuksia on viisi kertaa lukuvuodessa. Kolme kertaa kevätlukukaudella ja kaksi kertaa syyslukukaudella.

Joensuun kampuksen opetukseen, yleisiin tentteihin/verkkotentteihin/etätentteihin ja tehtävänpalautukseen ilmoittaudutaan sähköisesti Pepissä kevätlukukaudella 2022. Tentteihin ilmoittautuminen päättyy 10 päivää aikaisemmin ennen tenttiä, seminaareihin 2 viikkoa ennen opetuksen alkua.

Ennen opintojaksoa on suoritettava opintojaksot 5311026 Oikeustieteen perusteet 1 op (tai aiempi 5311024 Oikeustieteen ABC) ja 5311027 Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op (tai aiempi 5311002 Johdatus oikeustieteeseen). Edellä mainitut opintojaksot on suoritettava ennen opintojakson tenttiin ilmoittautumista.

Oikeudenkäyntien seuraaminen HYV/HYL, tentti 0–5

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille, tarkemmat ohjeet löydät Hakeminen-välilehdeltä. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Koulutusihteeri Riitta Laasonen, riitta.laasonen(at)uef.fi, puh. 050 466 8522