Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Ravitsemustieteen perusteet

smart for good
Päivämäärä:
- 21.10.2022
Ilmoittautumisaika:
-
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
60 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö: Ihmisen ravitsemuksen perusteet. Energia ja energiaravintoaineet, vitamiinit, kivennäisaineet, muut ruoan sisältämät aineet. Ravintoaineiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Ravinnontarve. Ravitsemussuositukset. Ravinnonsaannin arviointi, ruoka-ainetaulukot ja -tiedostot.

Suoritustapa: Verkko-opinnot; luentotallenteet, oppimistehtävät Moodlessa sekä verkkotentti. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä.


Kirjallisuus: Mutanen M, Niinikoski H, Schwab U, Uusitupa M (toim.) Ravitsemustiede. Keuruu: Duodecim 2021. (Kirjaa voi lukea sähköisesti oppiportin kautta omilla käyttäjätunnuksilla, edellyttää opinto-oikeuden.) Luentomateriaalit ja muu Moodlessa oleva oheismateriaali.

Kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa selittää energia- ja suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien aineiden vaikutukset elimistössä pääpiirteittäin
- osaa selittää eri ravintoaineiden tärkeimmät lähteet, tarpeen ja suositukset
- osaa laskea ja tulkita eri ravintoaineiden tarpeen ravitsemussuosituksia hyödyntäen
- osaa käyttää elintarvikkeiden ravintolaskentaohjelmaa

5 opintopistettä

Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Opintojakso toteutetaan lukuvuoden 2022-2023 aikana kaksi kertaa, valitse sinulle sopiva ajankohta. HUOM. Ravitsemustieteen perusteet -opintojakso on pakollinen edeltävä opintojakso kaikille muille perusopintojen opintojaksoille eli aloita perusopintosi tällä opintojaksolla.

Syksy 2022: 1.9.-21.10.2022. Ilmoittautumisaika 4.-24.8.2022. 

Kevät 2023: 9.1.-17.3.2023. Ilmoittautumisaika 21.11.2022-1.1.2023.

Ei edellytä edeltäviä opintoja.

Opintojakson arvosana muodostuu tenttiarvosanasta asteikolla 0-5. Opintojakson hyväksyminen edellyttää myös oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista ilmoitettujen aikataulujen puitteissa.

Suomi

Yksittäisen opintojakson hinta on 12 € /opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin, joka sisältää opintomaksun maksulinkin, jolla maksaen vahvistat ilmoittautumisen (maksulinkki aktiivinen 24 tuntia). Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi viim. seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli et saa viestejä, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion.

Opintojakso kuuluu ravitsemustieteen perusopintojen lisäksi kansanterveystieteen perusopintoihin sekä terveyden edistäminen ja terveystieto -perusopintojen valinnaisiin opintojaksoihin.

Lisätietoja: koulutussihteeri Helena Karisto-Lautanen helena.karisto@uef.fi