Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Metsäoikeuden perusopinnot, lv. 2021-2022

smart for good
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
-
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Itseopiskelu
Hinta:
250 € (alv 0%)

HUOM! Opintotietojärjestelmämuutoksesta (Weboodi>>Peppi) johtuen, Weboodi on lukutilassa eikä Weboodissa olevia tietoja päivitetä. Peppi-opas julkaistaan myöhemmin, jolloin myös linkit opintojakson tietoihin päivitetään.

Pakolliset opintojaksot (15 op):
5311704 Ympäristöoikeuden perusteet 5 op
5311706 Luonnonvara- ja luonnonsuojeluoikeus 5 op
5311730 Metsäoikeus 5 op

Valinnaiset opintojaksot (väh. 10 op)
5311211 Maa- ja metsätalousverotuksen perusteet 5 op
5311526 Rikosoikeuden perusteet 5 op
5311705 Ympäristönsuojeluoikeus 5 op
5311707 Kaavoitus- ja rakentamisoikeus 5 op
5311728 Kiinteistöoikeus 5 op

5311026 Oikeustieteen perusteet 1 op (tai aiempi 5311024 Oikeustieteen ABC) ja 5311027 Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op (tai aiempi 5311002 Johdatus oikeustieteeseen) ovat pakollisia opintojaksoja ennen ympäristöoikeuden perusteet 5 op ja rikosoikeuden perusteet 5 op-opintojaksoja.

  • ILMOITTAUTUMINEN Opintoihin voi ilmoittautua avoimen yliopiston opiskelijaksi koko lukuvuoden ajan, mutta opintojaksojen suorittamiseen on tietty aikataulutus. Opintoihin voi ilmoittautua avoimen yliopiston opiskelijaksi koko lukuvuoden ajan, mutta opintojaksojen suorittamiseen on tietty aikataulutus. Tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumiskäytänteet löytyvät yksittäisten opintojaksojen tiedoista viimeistään heinäkuun alussa. Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille 12 e /op. Opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen sekä Opintopolussa, että Pepissä. Opintopolussa ilmoittaudut opiskelijaksi ja hankit itsellesi opinto-oikeuden, Pepissä ilmoittaudut opetukseen/tentteihin/tehtävänpalautukseen jne.

  • OPINTO-OIKEUSAIKA on opintojaksokohtainen ja päättyy viimeistään lukuvuoden lopussa 31.7.2022. Ilmoittautuminen opintojaksoille kannattaa tehdä porrastetusti huomioiden opintojaksokohtaiset suorittamisen aikataulut sekä omat suunnitelmasi opintojen suorittamiseen esim. useamman vuoden aikana.

  • ETÄOPISKELU? Metsäoikeuden perusopinnot 25 op op voi suorittaa etäopintoina ja opetussuunnitelman mukaiset suoritustavat ja aikataulut rytmittävät opiskelua lukuvuoden aikana. Terkemmat suorittamiseen liittyvät tiedot löytyvät opintojaksojen tiedoista Weboodista.

  • SUORITUSTAVAT Suoritustapoina on pääsääntöisesti kirjallisuuden ja säädösten tenttiminen = yleinen tentti, kirjalliset tehtävät. Suoritustapa on sama kuin tutkinto-opiskelijoilla. Yhden opintopisteen hyvään suorittamiseen pitäisi mennä aikaa n. 27 tuntia, 5 op n. 130 t, joten tämä kannattaa huomioida opintoja suunnitellessa.

  • JOENSUUN KAMPUKSEN OPETUKSEEN OSALLISTUMINEN Opiskelija voi halutessaan osallistua Joensuun kampuksen perusopetukseen päiväaikaan, opintojaksoilla on myös verkkoluentoja etäopiskelun tueksi.
  • OPETUKSEEN JA TENTTEIHIN ILMOITTAUTUMINEN Joensuun kampuksen opetukseen, yleisiin tentteihin/verkkotentteihin/etätentteihin ja tehtävänpalautukseen ilmoittaudutaan sähköisesti Pepissä. Tentteihin ilmoittautuminen päättyy 10 päivää aikaisemmin ennen tenttiä (25.10.21 saaakka), seminaareihin 2 viikkoa ennen opetuksen alkua.

  • ETÄTENTTIJÄRJESTELYT Etätenttiminen on mahdollista, kunhan tentti on samaan aikaan kuin Joensuussa ja valvotuissa olosuhteissa jossain paikallisessa oppilaitoksessa (opiskelija kysyy valvonnan). Maksuton tentinvalvonta on myös Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Verkkotentit eivät vaadi valvontaa, vaan ne tehdään sähköisessä oppimisympäristössä joko digikampuksessa tai uefmoodlessa. Exam-tentti vaatii sähköisen tenttitilan https://e-exam.fi/exam-tenttivierailu/

  • OPINTOJEN AIKATAULUT Lukuvuoden 2021-2022 WebOodi-oppaasta löytyvät opetuksen aikataulut ja tenttipäivät. Tietoja voi selailla ilman käyttäjätunnuksia (opintotarjonta>> haku). Opintojaksojen tiedoissa on suorat linkit Weboodiin opintojaksokohtaisiin aikatauluihin sekä opetussuunnitelmiin (kirjallisuus, säädökset, suoritustavat). Joulukuussa 2021 Weboodin korvaa Peppi-opintotietojärjestelmä, mutta Peppi-opasta ei ole vielä julkaistu.

  • USEIN KYSYTTYÄ TIETOJÄRJESTELMISTÄ
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Metsäoikeuden sivuaineopinnot soveltuvat erityisen hyvin metsätieteiden opiskelijoille sekä muille, jotka ovat suuntautumassa metsäalan tehtäviin julkishallinnossa tai yrityksissä. Opintokokonaisuus soveltuu hyvin myös näissä tehtävissä toimivien lisäopinnoiksi.

25 opintopistettä

Opinnot ovat tarkoitettu kaikille oikeustieteiden opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää oikeudellista osaamista juridista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Moni avoimen yliopiston oikeustieteiden opiskelijoista opiskelee tutkintotavoitteisesti, mutta myös ammatillisena täydennyskoulutuksena yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia. Miten aloitan tutkintotavoitteisen opiskelun?

Opintojaksokohtaiset aikataulut löytyvät opintojaksojen tiedoista. Joensuun kampuksen opetukseen, yleisiin tentteihin/verkkotentteihin/etätentteihin ja tehtävänpalautukseen ilmoittaudutaan sähköisesti Pepissä kevätlukukaudella 2022. Tentteihin ilmoittautuminen päättyy 10 päivää aikaisemmin ennen tenttiä, seminaareihin 2 viikkoa ennen opetuksen alkua.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille, tarkemmat ohjeet löydät opintojakson tiedoista Hakeminen-välilehdeltä. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​ 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Koulutusihteeri Riitta Laasonen, riitta.laasonen(at)uef.fi, puh. 050 466 8522

Oikeustieteiden opiskelusta

Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston oikeustieteiden nykyisille ja tuleville opiskelijoille on perustettu facebook-ryhmä, jossa voi keskustella opiskeluun liittyvistä asioista. Ryhmä on suljettu (julkaisut näkyvät vain ryhmäläisille), mukaan ryhmään pääsee lähettämällä pyynnön.