Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Kliininen psykologia I: Terveyden ja mielenterveyden psykologian perusteet, verkko-opinnot, lv. 2022-2023

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Monimuoto-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
60 € (alv 0%)

Mitä mielenterveys on? Miten stressi liittyy mielenterveyteen? Millaisia osa-alueita mielenterveystyö sisältää? Mitä ovat mielenterveyden häiriöt? Miten niitä luokitellaan ja hoidetaan?

Opintojaksolla huomion kohteena ovat mm. terveyspsykologian ja mielenterveyspsykologian (kliinisen psykologian) keskeiset teoriat, käsitteet ja lähestymistavat, keskeiset mielenterveyshäiriöt ja niiden luokittelun järjestelmät. mielenterveyshäiriöiden psykologiset riski- ja voimavaratekijät sekä terveyteen ja mielenterveyteen liittyvät interventiot.

Suoritustavat ja arviointiperusteet

Oppimateriaalit
Sinikallio, S. (toim.) (2019). Terveyden psykologia (luvut 1–9). (e-kirja)
Lönnqvist ym. (toim.) (2021). Psykiatria (luvut 1, 5–15, 22, 27–31). (e-kirja)
Barlow (toim.) (2014). The Oxford Handbook of clinical psychology (luvut 1, 4–5, 7, 10). (e-kirja)
Friedman (toim.) (2011): The Oxford Handbook of health psychology (luvut 3, 9, 13). (e-kirja) ja
muu Moodlessa ilmoitettu (myös kokonaan suomenkielinen) tai itse hankittu oppimateriaali

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa terveys- ja mielenterveyspsykologian keskeisiä teorioita, käsitteitä ja lähestymistapoja, tuntee keskeiset mielenterveyshäiriöt ja tapoja luokitella niitä, osaa kuvata keskeisiin mielenterveyshäiriöihin liittyviä psykologisia tekijöitä sekä osaa kuvata terveyden ja mielenterveyden edistämisen perusteita.

5 opintopistettä

Opinnot soveltuvat kaikille alasta kiinnostuneille ilman pohjakoulutusvaatimuksia. Opinnoilla voi monipuolistaa työelämäosaamista ja kehittää ammattitaitoa. Ne antavat myös hyvän mahdollisuuden tutustua yliopisto-opintoihin ja ne sopivat täydentämään muita opintoja.

Syyslukukaudella alkavaan opetukseen ilmoittautuminen alkaa 5.8.2022 klo 9.00. Tämän jälkeen opintoihin voi ilmoittautua 30.6.2023 saakka.

Opiskeluoikeusaika on voimassa 30.7.2023 saakka.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. Opiskeluoikeusaika on voimassa 30.7.2023 saakka.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Yleinen opintojen suunnittelu
Suunnittelija Tiina Immonen
tiina.immonen@uef.fi, 050 493 0323
Varaa tästä aika opinto-ohjaukseen.

Ilmoittautumiset, maksut, opintosuoritukset, todistukset
Koulutussihteeri Kati Hietava
kati.hietava@uef.fi, 050 432 4797

Tutustu tästä psykologian koulutusalan käytäntöihin.