Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Johdatus kasvatustieteisiin, yhteinen osa, lv 2022-2023

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Monimuoto-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
24 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö

Kasvatuksen keskeiset käsitteet (kasvatus, opetus, koulutus, pedagogiikka, ohjaus; elinikäinen oppiminen, inkluusio, kehitys, sivistys, sosialisaatio). Kasvatustieteiden paikka ja vaikuttavuus tieteiden järjestelmässä kansallisesti ja kansainvälisesti. Kasvatuksen tutkimuksen yleiset ominaispiirteet ja tyypilliset kohteet.

Suoritustavat

Luennot 10 t (myös etäosallistumismahdollisuus ja tallenteet); kirjallisuudensekä luentojen ja luentomateriaalien tenttiminen verkkotenttinä 2 t; itsenäinen työskentely 42 t.

Toteutustavat

Luennoilla käydään läpi kasvatustieteen yleiset perusteet (6 t) ja metodiset perusteet (4 t). Luennot pidetään syyslukukauden alkupuolella Joensuussa, ja ovat seurattavissa myös reaaliaikaisesti verkossa ja katsottavissa myöhemmin verkkotallenteina. Luentoihin ja kirjallisuuteen pohjautuvan verkkotentin ja mahdollisen uusintatentin voi suorittaa marraskuussa, maaliskuussa ja kesäkuussa. Tentti on suoritettavissa em. kuukausina yhden, PEPPI-järjestelmässä ilmoitetun arkipäivän (12 t) aikana.

Oppimateriaalit

Tentittävä kirjallisuus: Rinne, Kivirauma & Lehtinen ”Johdatus kasvatustieteisiin” (ei vuotta 2005 vanhempia painoksia; kahta viimeistä päälukua ”Klassiset kysymykset ja niiden esittäjät” ja ”Suomalaiset vastaukset” ei tentitä).

HUOM!

Johdatus kasvatustieteisiin, yhteinen osa 2 op pitää suorittaa joko ennen,  tai samaan aikaan koulutuskohtaisen osan kanssa.

Johdatus kasvatustieteisiin koulutuskohtaiset osat 3 op: kasvatus-ja aikuiskasvatustiede, erityispedagogiikka ja varhaiskasvatus. Opintomaksut maksetaan erikseen yhteiseen ja koulutuskohtaiseen osaan Opintopolussa.

Lue ilmoittautumisohjeet  Hakeminen-välilehdeltä ja katso tallenne opintojen aloittamiseen: Ohjeita opiskeluun

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

•tuntee kasvatuksen, koulutuksen ja elinikäisen oppimisen keskeiset käsitteet

•on saanut yleiskuvan kasvatustieteiden tutkimusalueista ja menetelmällisistä lähestymistavoista

•tuntee kriittisen tieteellisen ajattelun perusteita

2 opintopistettä

Avoimessa yliopistossa kasvatustieteellisen alan perusopintoja suorittavat opiskelijat. Opinnot sopivat erityispedagogiikan, kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen sekä varhaiskasvatuksen perusteista kiinnostuneille.

Opintojakson kuvaus ja aikataulu Peppi-järjestelmässä

Luennot järjestetään syyslukukauden ensimmäisessä periodissa. Verkkotentti on mahdollista suorittaa lokakuussa, (uusinta:marraskuussa), helmikuussa, (uusinta:maaliskuussa), toukokuussa (ja uusinta:kesäkuussa.)

Opintojakson suorittaminen on mahdollista 15.9. 2022 - 7.6.2023, ilmoittautuminen on avoinna Opintopolussa 10.4.2023 saakka.

Verkkotentti arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointikriteerit: luentojen sisällön ja kirjallisuuden hallinta.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen syys- tai kevätlukukauden opetuksen ja tentit. Jos opintojakson opetukseen voi ilmoittautua jatkuvasti, opiskeluoikeusaika on 1.8. - 30.7.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Koulutussihteeri Iina Airaksinen, iina.airaksinen@uef.fi, puh.050 464 9747

Vuoden 2023 alusta ilmoittautuminen tapahtuu uudessa Opintopolussa.

Ilmoittautumisohje:

I Ilmoittautumaan pääset sivun oikeassa laidassa olevasta "Täytä hakulomake"-linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat tämän viestin jälkeen myös yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

IV Ilmoittautumispalvelun lähettämä automaattinen viesti sisältää myös linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Katso tallenne opintojen aloittamiseen: Ohjeita opiskeluun.