Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Johdatus karjalan kieleen ja kulttuuriin, lähi- ja/tai etäopetus/ essee, lv 2022-2023

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Teologia ja filosofia, Juridiikka ja yhteiskunta, Kielet ja viestintä, Historia ja kulttuuri
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus, Lähiopetus, Itseopiskelu
Hinta:
36 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Karjalan alueen historia. Karjalan kielen ja murteiden kehittyminen. Karjalan kielen piirteet. Karjalan uhanalaisena kielenä. Karjalaisen kulttuurin osa-alueita.

Suoritustavat:

Suoritustapa 1) Lähi- ja/tai etäopetuskurssi 3 op: luennot 18 t (saatavissa myös tallenteina), kotitentti Moodlessa 2 t, itsenäistä työskentelyä (karjalan kielen tukemiseen liittyvä pieni tehtävä) 61 t.

Ajankohta: syyslukukauden 1. periodilla 1.9.-21.10.2022. Ilmoittautuminen opiskelijaksi luento-opetukseen Opintopolussa 30.8.2022 mennessä.

Suoritustapa 2) Essee 3 op: itsenäistä työskentelyä 81 t. Esseen ohjeet saatavilla vastuuopettajalta. Ajankohta: Koko lukuvuosi, myös kesäopintoina.

Ilmoittautuminen opiskelijaksi itsenäiseen suoritustapaan Opintopolussa 31.5.2023 mennessä.

Tutustu opintojaksoon ja sen aikatauluihin Peppi-oppaassa (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen). Löydät Pepistä (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen) myös opintokokonaisuuden tiedot.

Opetuskielet ovat suomi ja karjala.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• tuntee Karjalan alueen historian pääpiirteet ja niiden merkityksen kielen kannalta
  • tuntee pääpiirteissään karjalan kielen historialliset vaiheet ja sen, miten karjalan murteet ovat muotoutuneet ja mitkä ovat niiden puhuma-alueet
  • tunnistaa karjalan kielen keskeiset piirteet ja osaa eritellä karjalan ja sen eri murteiden piirteitä etenkin suomen kieleen verraten
  • tuntee karjalan kielen nykytilanteen uhanalaisena kielenä ja tietää, millaisin toimin kieltä pyritään elvyttämään
  • tuntee pääpiirteittäin karjalaisen kulttuurin osa-alueita.

Opintojakso kehittää seuraavia työelämätaitoja: (lähi- ja etäopetuskurssilla) pienryhmissä työskentely, keskustelu- ja vuorovaikutustaidot, puhutun sisällön haltuunotto, muistiinpanojen tekeminen, laajojen kokonaisuuksien hallinta, sisällön tiivistäminen omaksi tekstiksi; (itsenäisissä suoritustavoissa) oman työskentelyn hallinta, ajanhallinta; (esseessä) lähteiden käyttö, tieteellisen tekstin lukeminen ja tiedon itsenäinen etsiminen ja lähdekritiikki, yhtenäisen tekstin kirjoittaminen luetun pohjalta, oman näkökulman yhdistäminen luettuun tutkimustietoon.

3 opintopistettä

Karjalan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneet.

Suoritustapa 1, luento-opetus: syyslukukauden 1. periodi: 6.9. - 4.10.2022.

Suoritustapa 2: koko lukuvuosi, ei määrättyä palautuspäivää.

Jos haluat tehdä suorituksen kesällä, sovi asiasta vastuuopettajan kanssa toukokuun loppuun mennessä.

Löydät Peppi-oppaasta (HUOM. aukeaa uuteen välilehteen) opintojakson aikataulut.

Suoritustapa 1) kotitentti 0-5.

Suoritustapa 2) essee 0-5.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. Jos opintojakson opetukseen voi ilmoittautua jatkuvasti, opiskeluoikeusaika on 1.8. - 30.7.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Katso ilmoittautumisohjeet.

Ilmoittautumisen jälkeen:

I Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

II Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat tämän viestin jälkeen myös yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin, joka sisältää opintomaksun maksulinkin, jolla maksaen vahvistat ilmoittautumisen. Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli et saa viestejä, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu-ja perumisehtoihin.

Ilmoittautuminen, opintomaksut ja opiskeluoikeus:

Koulutussihteeri Iina Airaksinen, iina.airaksinen@uef.fi, puh. 050 464 9747

Opintojaksoihin ja opintokokonaisuuteen liittyvät kysymykset:

Suunnittelija Krista Sutinen, krista.sutinen@uef.fi, puh. 050 564 0498