Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Ilmastonmuutos -verkkokurssi

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
24 € (alv 0%)

Kurssi perustuu Ilmasto.nyt -verkkokurssin sisältöön: Ilmastomuutos - mistä on kyse, ilmastojärjestelmän toiminta, ilmaston tulevaisuus, vaikutukset, hillintä, sopeutuminen ja suuret kysymykset.

Suoritustapa: Jatkuvaan näyttöön pohjautuva arviointi: oppimispäiväkirja ja monivalintatehtävät. Opintojakson suoritustavat sovitaan tarkemmin opintojakson alussa.

Toteutustapa: Verkkokurssi ja siihen liittyvät tehtävät.

Oppimateriaali: Ilmasto.nyt verkkokurssi ja lisämateriaalit, englanniksi ja suomeksi.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Opintojakson englanninkielinen nimi on Climate Change -eLearning. Opetuskieli Suomi tai Englanti.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee perusteet ilmastonmuutoksesta luonnontieteellisenä ilmiönä sekä sen hillinnästä ja siihen sopeutumisesta. Hän ymmärtää perusteet, kuinka ilmasto toimii, ja ymmärtää ilmastonmuutoksen syitä ja seurauksia sekä tietää, millä toimilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä ja kuinka siihen voidaan sopeutua. Opiskelija osaa katsoa ilmastonmuutosta monesta eri näkökulmasta ja luoda yhteyksiä ympäristön, talouden ja yhteiskunnan eri osa-alueiden välillä.

2 opintopistettä

Aiheesta kiinnostuneet, osaamistaan päivittävät opettajat, työelämässään ilmastonmuutoksen haasteisiin törmäävät.

Opintojaksolle voidaan ottaa max. 50 Avoimen yliopiston opiskelijaa (yht. syksy + kevät).

Opintojakson voi suorittaa 1.9.2021-31.7.2022 välisenä aikana. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät WebOodista. (WebOodi on käytössä lukutilassa, eivätkä tiedot enää päivity. Tarkastathan mahdolliset aikataulu- tai tilamuutokset opettajalta jakson alussa. Pepin linkki päivitetään tähän mahdollisimman pian, Pepin opinto-oppaan julkaisemisen jälkeen.)

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Kevään 2022 haku avautuu 15.12.2021 klo 9:00 ja päättyy 30.6.2022 klo 15:00.

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0-5.

Englanti

Yksittäisen opintojakson hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 4,5 min).

Ilmoittautumisen jälkeen:

1) Saat opintomaksun maksulinkin sähköpostitse
Sinulla on 24 tuntia aikaa suorittaa opintomaksu sähköpostissa olevan linkin kautta. Jos linkki ehtii vanhentua, ilmoittaudu uudelleen.

2) Maksun jälkeen
Saat sähköpostitse automaattisen maksuvahvistuksen onnistuneesta opintomaksusta. Tämän jälkeen koulutussihteeri viimeistelee opinto-oikeuden ja toimittaa sinulle opintojakson aloitusohjeet erillisessä sähköpostiviestissä. Opinto-oikeutesi viimeistellään 7 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta.
Luethan ohjeen huolella, jotta pääset aloittamaan opinnot heti opintojakson alkaessa.

3) Luo UEF-tunnus
Ohjeet löydät koulutussihteerin toimittamasta aloitusohjeesta.

4) Liity avoimen yliopiston luonnontieteiden opiskelijoille tarkoitettuun Moodle -verkko-oppimisympäristöön. Löydät kurssiavaimen opintojen aloitusohjeesta. Moodlesta löydät tärkeää opintoihin liittyvää tietoa.

5) Suorita Digistartti varmistaaksesi, että sinulla on opinnoissa tarvittavat, riittävät digitaidot. Löydät ohjeet Moodlesta.

Mikäli et saa viestejä sähköpostiisi, niin tarkistathan myös roskapostin.

Ilmoittautumiseen liittyvään ohjeistukseen voi tulla muutoksia. Ohjeet päivitetty viimeksi 9.12.2021.

Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset opinto-ohjauspalvelut. Lue lisää: Opinto-ohjaus ja opintojen suunnittelu (uef.fi)

Koulutussihteeri Krista Reiman, krista.reiman@uef.fi, puh. 050 471 8694

Kuopion kampuksen Sovelletun fysiikan laitoksella on lisäksi tarjolla Fysiikan perusopintojen kokonaisuus ja toinen yksittäinen opintojakso, 3352583 Fundamentals of Medical Device Approval Process, 2 op.

Suunnittelija

Profiilikuva: Olli Toivanen