Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Ilmastonmuutos -verkkokurssi

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
24 € (alv 0%)

Kurssi perustuu Ilmasto.nyt -verkkokurssin sisältöön: Ilmastomuutos - mistä on kyse, ilmastojärjestelmän toiminta, ilmaston tulevaisuus, vaikutukset, hillintä, sopeutuminen ja suuret kysymykset.

Suoritustapa: Jatkuvaan näyttöön pohjautuva arviointi: oppimispäiväkirja ja monivalintatehtävät. Opintojakson suoritustavat sovitaan tarkemmin opintojakson alussa.

Toteutustapa: Verkkokurssi ja siihen liittyvät tehtävät.

Oppimateriaali: Ilmasto.nyt verkkokurssi ja lisämateriaalit, englanniksi ja suomeksi.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Opintojakson englanninkielinen nimi on Climate Change -eLearning. Opetuskieli Suomi tai Englanti.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee perusteet ilmastonmuutoksesta luonnontieteellisenä ilmiönä sekä sen hillinnästä ja siihen sopeutumisesta. Hän ymmärtää perusteet, kuinka ilmasto toimii, ja ymmärtää ilmastonmuutoksen syitä ja seurauksia sekä tietää, millä toimilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä ja kuinka siihen voidaan sopeutua. Opiskelija osaa katsoa ilmastonmuutosta monesta eri näkökulmasta ja luoda yhteyksiä ympäristön, talouden ja yhteiskunnan eri osa-alueiden välillä.

2 opintopistettä

Aiheesta kiinnostuneet, osaamistaan päivittävät opettajat, työelämässään ilmastonmuutoksen haasteisiin törmäävät.

Opintojaksolle voidaan ottaa max. 50 Avoimen yliopiston opiskelijaa.

Opintojakson voi suorittaa 1.9.2021-31.7.2022 välisenä aikana. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät WebOodista.

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen sekä Opintopolussa, että WebOodissa. Opintopolussa ilmoittaudut opiskelijaksi ja hankit itsellesi opinto-oikeuden, WebOodissa ilmoittaudut opetukseen.
HUOM! WebOodi ilmoittautuminen syksyn osalta päättyy 28.10.2021.

Syksyn hakuaika alkaa 6.8.2021 klo 9:00 ja päättyy 25.10.2021 klo 15:00. Kevään 2022 haku avautuu 15.12.2021 klo 9:00 ja päättyy keväällä 2022 (tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin).

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0-5.

Englanti

Yksittäisen opintojakson hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 4,5 min).

Katso Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston yleinen infotallenne (kesto n. 21 min).

Ilmoittautumisen jälkeen:

I) Saat kaksi sähköpostiviestiä
1) Yhteenvedon ilmoittautumistiedoista, viestissä on linkki UEF-tunnuksen käyttöönoton ohjeistukseen ja opintojen aloitusohjeisiin, tutustuthan ohjeisiin huolellisesti!
2) Paytrailin maksuvahvistuksen.

II) Ilmoittautumista seuraavana päivänä uusi opiskelija saa yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Mikäli olet aiemmin opiskellut Itä-Suomen yliopistossa, vaihda tunnuksesi salasana opintojen aloitusohjeen mukaisesti.
HUOM! Tunnuksesi saa käyttöoikeudet vasta opinto-oikeuden alkaessa.

(Mikäli et saa viestejä, niin tarkistathan sähköpostisi roskapostin.)

III) Liity avoimen yliopiston luonnontieteiden opiskelijoille tarkoitettuun Moodle -verkko-oppimisympäristöön. Löydät kurssiavaimen opintojen aloitusohjeesta. Moodlesta löydät tärkeää opintoihin liittyvää tietoa.

IV) Suorita Digistartti varmistaaksesi, että sinulla on opinnoissa tarvittavat, riittävät digitaidot. Löydät ohjeet Moodlesta.

Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset opinto-ohjauspalvelut. Lue lisää: Opinto-ohjaus ja opintojen suunnittelu (uef.fi)

Koulutussihteeri Krista Reiman, krista.reiman@uef.fi, puh. 050 471 8694

Kuopion kampuksen Sovelletun fysiikan laitoksella on lisäksi tarjolla Fysiikan perusopintojen kokonaisuus ja toinen yksittäinen opintojakso, 3352583 Fundamentals of Medical Device Approval Process, 2 op.

Suunnittelija

Profiilikuva: Olli Toivanen