Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Ihminen ja ympäristö

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet, Sosiaali- ja terveysala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Lähiopetus
Hinta:
60 € (alv 0%)

Kurssilla perehdytään ihmisen ja luonnon suhteeseen arkisista näkökulmista.  Luennoilla esiteltäviä käsitteellisiä jäsennyksiä ovat muun muassa ilkeät ympäristöongelmat, pienten lukujen maantiede; kestävyyssiirtymät ja -murrokset, ympäristökonfliktit ja ympäristöoikeudenmukaisuus; ympäristötietoisuuden ulottuvuudet ja ympäristökansalaisuus sekä; vuorovaikutteisuus luonnonvarahallinnassa. Ryhmätyöskentelyssä näihin käsitteellisiin jäsennyksiin tutustutaan ajankohtaisten ja arkisten näkökulmien kautta. Toiminnallisten työpajojen ja seminaarin esitykset valmistellaan ryhmissä ja niistä keskustellaan yleisön kanssa.

Suoritustavat: Luennot (8h), ryhmätyöskentely (8h), toiminnalliset työpajat (2h) loppuseminaari (6h) sekä tieteellisen viestinnän harjoitustyö, joka linkittyy yhteen tai useampaan kurssin käsitteellisistä jäsennyksistä. Loppuseminaarissa ryhmät esittelevät omat teemansa ja niihin liittyvän työpajatyöskentelyn tulokset. Osallistuminen ensimmäiselle luentokerralle ja loppuseminaariin pakollinen.

Toteutustavat: Kurssi tullaan järjestämään osittain verkossa. Interaktiivisuus, ryhmätyöskentely ja työpajat vaativat aktiivista osallistumista.

Oppimateriaalit: Ennakkolukemisto (2-4 artikkelia per luentokerta) ja teemoittain valittu ryhmätyöskentelyn oheislukemisto (4-6 artikkelia/kirjalukua per opiskelija) sekä edellisten vuosien opiskelijoiden tiedeviestinnän harjoitustyöt (4-6 blogitekstiä).
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• hahmottaa ihmisen ja ympäristön suhteen peruskysymyksiä
  • tuntee ihmisen ja luonnon suhdetta jäsentäviä yhteiskuntatieteellisiä käsitteitä ja keskustelua
  • omaa taitoja, jotka ovat hyödyllisiä esimerkiksi toimittaessa asiantuntijatehtävissä tai kansainvälisissä ympäristö- tai luonnonvara-alan delegaatioissa
5 opintopistettä

Oppiaineesta kiinnostuneet, uuden opetettavan aineen tarvitsevat/haluvat opettajat (edellyttää perus- ja aineopintoja), väyläopinnoista tutkinto-opiskelijaksi kiinnostuneet.

Opintojakso toteutetaan 28.1.-1.4.2022. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät WebOodista. (WebOodi on käytössä lukutilassa, eivätkä tiedot enää päivity. Tarkastathan mahdolliset aikataulu- tai tilamuutokset opettajalta jakson alussa. Pepin linkki päivitetään tähän mahdollisimman pian, Pepin opinto-oppaan julkaisemisen jälkeen.)

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Hakuaika opintojaksolle alkaa 14.12.2021 klo 9:00 ja päättyy 10.1.2022 klo 23:59.

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0-5. Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista ryhmätyöskentelyyn, työpajoihin, loppuseminaariin ja tieteellisen viestinnän harjoitustyön laatimista.

Suomi

Yksittäisen opintojakson hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 4,5 min).

Ilmoittautumisen jälkeen:

1) Saat opintomaksun maksulinkin sähköpostitse
Sinulla on 24 tuntia aikaa suorittaa opintomaksu sähköpostissa olevan linkin kautta. Jos linkki ehtii vanhentua, ilmoittaudu uudelleen.

2) Maksun jälkeen
Saat sähköpostitse automaattisen maksuvahvistuksen onnistuneesta opintomaksusta. Tämän jälkeen koulutussihteeri viimeistelee opinto-oikeuden ja toimittaa sinulle opintojakson aloitusohjeet erillisessä sähköpostiviestissä. Opinto-oikeutesi viimeistellään 7 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta.
Luethan ohjeen huolella, jotta pääset aloittamaan opinnot heti opintojakson alkaessa.

3) Luo UEF-tunnus
Ohjeet löydät koulutussihteerin toimittamasta aloitusohjeesta.

4) Suorita Digistartti varmistaaksesi, että sinulla on opinnoissa tarvittavat, riittävät digitaidot. Löydät ohjeet opintojen aloitusohjeesta.

Mikäli et saa viestejä sähköpostiisi, niin tarkistathan myös roskapostin.

Ilmoittautumiseen liittyvään ohjeistukseen voi tulla muutoksia. Ohjeet päivitetty viimeksi 9.12.2021.

Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset opinto-ohjauspalvelut. Lue lisää: Opinto-ohjaus ja opintojen suunnittelu (uef.fi)

Koulutussihteeri Krista Reiman, krista.reiman@uef.fi, puh. 050 471 8694

Tämä opintojakso kuuluu Maantieteiden ja ympäristöpolitiikan perusopintokokonaisuuteen.

Suunnittelija

Profiilikuva: Sanna Vikla