Hyppää pääsisältöön
Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Avoin yo: Ergonomian ja työhyvinvoinnin perusopinnot lv. 2022-2023

smart for good
Laajuus:
25 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Lähiopetus
Hinta:
300 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opinnot suoritetaan kokonaan verkko-opintoina, mutta opintoihin liittyvät mittaukset toteutetaan todellisissa työpaikoissa. Opinnot on mahdollista suorittaa myös videoaineiston avulla.
Yhteistyöoppilaitoksissa opinnot voidaan toteuttaa monimuoto-opetuksena. Ergonomian yksittäiset opintojaksot vanhenevat noin 10 vuodessa, jonka jälkeen opintojen päivitystarve arvioidaan oppiaineen vastuuopettajan kanssa.

Opintokokonaisuuteen sisältyvät opintojaksot (muutokset mahdollisia)

4450337 Työhyvinvoinnin kehittämisen avaimet 4 op käynnistyy 15.9. 2022 ja 16.1. 2023
4450340 Työn monipiirteinen kuormittavuus 7 op, käynnistyy 15.9.2022
4450339 Työyhteisö ja osaaminen 7 op, käynnistyy 16.1.2023
4450338 Työympäristö 4 op, käynnistyy 14.4.2023
TL00CM79 Työ ja työturvallisuus 3 op, käynnistyy 24.10 2022

Huom! Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Opintokokonaisuuksiin ei voi ilmoittautua.

Katso tallenne opintojen aloittamisesta avoimessa yliopistossa (kesto n. 5 min).  
 

Ergonomian perusopinnot tarjoavat laaja-alaista ja monitieteistä opetusta ergonomian eri osa-alueilla. Opetuksen tavoitteena on, että opiskelija oppii tunnistamaan, kuvaamaan ja mittaamaan ergonomisia ilmiöitä ja soveltamaan tietoa käytännössä yrityksissä ja työpaikoilla sekä laatimaan mittauksiin pohjautuvan kehittämissuunnitelman työpaikalle.

Opinnot sopivat kaikille työhyvinvoinnista, -turvallisuudesta ja ergonomiasta kiinnostuneille, erityisesti työsuojelun, työterveyden ja henkilöstöhallinnon toimijoille. Opinnot eivät edellytä aiempaa kokemusta tai opintoja aihealueelta.

Opintojaksoille/toteutuksiin ilmoittautuminen alkaa 4.8.2022
 

Työhyvinvoinnin kehittämisen avaimet -opintojakso suositellaan opiskeltaviksi ensimmäisenä.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille.  Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023. 

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot (päivitä)

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.   

 

 

 

Ergonomian perusopintojen (25 op) suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea ns. aiempien opintojen kiintiössä Terveyden edistämisen tutkinto-ohjelmaan, joka muodostuu terveyden edistämisen kandidaattiohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdon mukaisista maisteriopinnoista. Valintakriteerinä on, että perusopinnot tulee olla suoritettu vähintään hyvin tiedoin (kokonaisarvosana 3). Opintoihin haetaan kevään yhteishaussa. Hakuun liittyy valintakoe. Kandidaattivaiheen opinnot toteutetaan monipuolisilla opetus- ja oppimismenetelmillä, muun muassa verkko-opintoina, mikä mahdollistaa opiskelun etäopiskeluna esim. työn ohella.
Keväällä 2023 väylä myös terveysalan AMK-tutkinnon suorittaneille. Haku edellyttää 75 op ergonomian, terveyden edistämisen ja menetelmäopintoja. Ko. väylän kautta otetaan kuusi opiskelijaa ilman valintakoetta. Lisätietoja:

Koulutussihteeri Jonna Issakainen jonna.issakainen@uef.fi p. 050 5651 760.