Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Epäorgaaninen kemia

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Monimuoto-opetus, Lähiopetus
Hinta:
60 € (alv 0%)

Atomien ja molekyylien elektronirakenne. Sidokset molekyyleissä ja sitoutumisteoriat. Metallien ja ionisten kiinteiden yhdisteiden rakenne. Siirtymämetalliyhdisteiden rakenteet.

Suoritustapa: Osallistuminen luennoille ja harjoituksiin. Vapaaehtoisiin harjoituksiin osallistumisesta jaetaan bonuspisteitä. Kurssin voi suorittaa joko kahdella välikokeella (molempiin osallistuttava), tai yleisenä tenttinä.

Toteutustapa: Luennot 36 h ja harjoitukset 12 h. Syksyllä 2021 kurssi toteutetaan hybridiopetuksena niin, että luennot ovat etäopetuksena ja harjoitukset mahdollisuuksien mukaan lähiopetuksena.

Oppimateriaali: Luennot ja kirjallisuus (Housecroft, Catherine E., Sharpe, Alan G., Inorganic chemistry, 2012)
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Tutustuminen atomien ja molekyylien elektronirakenteisiin. Yhdisteiden ja rakenteiden selittäminen eri teorioiden avulla. Siirtymämetalliyhdisteiden rakenne ja ominaisuudet.

5 opintopistettä

Luonnontieteistä, kemiasta ja alan opetustehtävistä kiinnostuneet, kemiaa sivuaineeksi tai täydennyskoulutukseksi tarvitsevat.

Opintojakso toteutetaan 6.9.-2.11.2021. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät WebOodista

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen sekä Opintopolussa, että WebOodissa. Opintopolussa ilmoittaudut opiskelijaksi ja hankit itsellesi opinto-oikeuden, WebOodissa ilmoittaudut opetukseen.
HUOM! WebOodi ilmoittautuminen päättyy 16.9.2021.

Syksyn hakuaika alkaa 6.8.2021 klo 9:00 ja päättyy 4.9.2021 klo 23:58.

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0–5 joko kahden välikokeen + harjoituspisteiden mukaan, tai loppukokeen perusteella (ei bonuspisteitä).

Suomi

Yksittäisen opintojakson hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 4,5 min).

Katso Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston yleinen infotallenne (kesto n. 21 min).

Ilmoittautumisen jälkeen:

I) Saat kaksi sähköpostiviestiä
1) Yhteenvedon ilmoittautumistiedoista, viestissä on linkki UEF-tunnuksen käyttöönoton ohjeistukseen ja opintojen aloitusohjeisiin, tutustuthan ohjeisiin huolellisesti!
2) Paytrailin maksuvahvistuksen.

II) Ilmoittautumista seuraavana päivänä uusi opiskelija saa yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Mikäli olet aiemmin opiskellut Itä-Suomen yliopistossa, vaihda tunnuksesi salasana opintojen aloitusohjeen mukaisesti.
HUOM! Tunnuksesi saa käyttöoikeudet vasta opinto-oikeuden alkaessa.

(Mikäli et saa viestejä, niin tarkistathan sähköpostisi roskapostin.)

III) Liity avoimen yliopiston luonnontieteiden opiskelijoille tarkoitettuun Moodle -verkko-oppimisympäristöön. Löydät kurssiavaimen opintojen aloitusohjeesta. Moodlesta löydät tärkeää opintoihin liittyvää tietoa.

IV) Suorita Digistartti varmistaaksesi, että sinulla on opinnoissa tarvittavat, riittävät digitaidot. Löydät ohjeet Moodlesta.

Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset opinto-ohjauspalvelut. Lue lisää: Opinto-ohjaus ja opintojen suunnittelu (uef.fi)

Koulutussihteeri Krista Reiman, krista.reiman@uef.fi, puh. 050 471 8694

Tämä opintojakso kuuluu Kemian perusopintojen kokonaisuuteen.