Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Eliökunnan monimuotoisuus (Kuopio)

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Lähiopetus
Hinta:
84 € (alv 0%)

Kurssi koostuu kolmesta osakokonaisuudesta, jotka suoritetaan välitenteillä:

Osa 1: Virukset, bakteerit ja arkeonit: rakenne, luokittelu ja ekologiset roolit; endosymbioosi ja eukaryoottien soluorganellien kehitys; 'Protista’: yksisoluisten eukaryoottien tärkeimmät ryhmät; eukaryoottiset levät (luentoja 16 h).
Osa 2: Vihreät maakasvit sekä sienet: kasvikunnan kehitys ja luokittelu; kasvisystematiikan, -anatomian ja -organologian perusteet; kasvien mikroskooppinen ja makroskooppinen rakenne; sienet ja jäkälät (luentoja 18 h).
Osa 3: Eläimet: eläinkunnan järjestelmä, keskeiset eläinpääjaksot ja niiden evoluutio; eläinryhmien morfologinen vertailu; elinsysteemien rakenne, toiminnot ja kehityslinjat; ihmislajin evoluutio (luentoja 16 h).

Suoritustavat: Luennot (50 h) ja välikuulustelut (3).

Toteutustavat: Luennot lähiopetuksena, videoyhteys kampusten välillä. Luennot tallennetaan. Väli- ja uusintakuulustelut verkossa.

Opintojakso sisältää kestävän kehitykseen aiheita (KEKE-aines A): biologinen monimuotoisuus, ekologiset periaatteet/ekosysteemiajattelu.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelijat elämän kehityshistorian päälinjoihin, kolmesta domeenista (bakteerit, arkeonit ja eukaryootit) muodostuvan eliökunnan rakenteeseen ja tärkeimpiin ryhmiin sekä niiden luokittelun perusteisiin.

7 opintopistettä

Biologiasta, ekologiasta ja ympäristötieteistä kiinnostuneille, alan opintoja suunnitteleville ja täydennyskoulutukseksi.

Opintojakso toteutetaan 2.9.-16.11.2021. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät WebOodista.

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen sekä Opintopolussa, että WebOodissa. Opintopolussa ilmoittaudut opiskelijaksi ja hankit itsellesi opinto-oikeuden, WebOodissa ilmoittaudut opetukseen.
HUOM! WebOodi ilmoittautuminen päättyy 20.9.2021.

Syksyn hakuaika alkaa 6.8.2021 klo 9:00 ja päättyy 31.8.2021 klo 23:58.

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0-5.

Suomi

Yksittäisen opintojakson hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 4,5 min).

Katso Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston yleinen infotallenne (kesto n. 21 min).

Ilmoittautumisen jälkeen:

I) Saat kaksi sähköpostiviestiä
1) Yhteenvedon ilmoittautumistiedoista, viestissä on linkki UEF-tunnuksen käyttöönoton ohjeistukseen ja opintojen aloitusohjeisiin, tutustuthan ohjeisiin huolellisesti!
2) Paytrailin maksuvahvistuksen.

II) Ilmoittautumista seuraavana päivänä uusi opiskelija saa yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Mikäli olet aiemmin opiskellut Itä-Suomen yliopistossa, vaihda tunnuksesi salasana opintojen aloitusohjeen mukaisesti.
HUOM! Tunnuksesi saa käyttöoikeudet vasta opinto-oikeuden alkaessa.

(Mikäli et saa viestejä, niin tarkistathan sähköpostisi roskapostin.)

III) Liity avoimen yliopiston ympäristötieteen ja biologian opiskelijoille tarkoitettuun Moodle -verkko-oppimisympäristöön. Löydät kurssiavaimen opintojen aloitusohjeesta. Moodlesta löydät tärkeää opintoihin liittyvää tietoa.

IV) Suorita Digistartti varmistaaksesi, että sinulla on opinnoissa tarvittavat, riittävät digitaidot. Löydät ohjeet Moodlesta.

Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset opinto-ohjauspalvelut. Lue lisää: Opinto-ohjaus ja opintojen suunnittelu (uef.fi)

Koulutussihteeri Krista Reiman, krista.reiman@uef.fi, puh. 050 471 8694

Tämä opintojakso kuuluu Ympäristötieteen ja biologian perusopintojen kokonaisuuteen.