Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Eläinfysiologia ja histologia

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Monimuoto-opetus
Hinta:
60 € (alv 0%)

Luennoilla käsitellään kudosten, elinten ja elimistöjen toimintaa sekä tutustutaan niiden merkitykseen ympäristöolosuhteisiin sopeutumisessa. Harjoitukset soveltavat luennoilla saatua teoreettista tietoa ihmisillä ja eläimillä suoritettavien fysiologisten kokeiden ja mittausten avulla. Verkkotehtävät tutustuttavat opiskelijat kudosten ja elinten rakenteeseen histologisilla preparaateilla.

Suoritustavat: Kirjalliset verkkotehtävät, laboratorio- tai verkkotyöskentely.

Toteutustavat: Kurssi järjestetään Flipped classroom-opetuksena Digicampus ympäristössä. Verkkoluennot 15 t, verkkokeskustelut, verkkotehtävät, verkossa suoritettavat ryhmätyöt 8 t, laboratorio- tai verkossa tehtävät harjoitukset 16 t. Laboratorioharjoitukset järjestetään ainoastaan Joensuun kampuksella.

Oppimateriaali: Oppimateriaali verkossa ja Campbell, Neil A. (11. painos) Biology, s. 925-1048, 1098-1194.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Kurssin suoritettuaan opiskelija tuntee kudosten ja elinten perusrakenteet ja ymmärtää elimistön toiminnan ja sitä ohjaavien säätelyjärjestelmien fysiologiset periaatteet. Opiskelija osaa toteuttaa yksinkertaisia fysiologisia kokeita, ja demonstroida niillä fysiologisia mekanismeja ja analysoida fysiologisia mittauksia.

5 opintopistettä

Opintojakso toteutetaan aikataulutettuna monimuoto-opetuksena 18.10.-19.11.2021. Monimuoto-toteutus koostuu verkko-opinnoista ja laboratorioharjoituksista, jotka järjestetään ainoastaan Joensuun kampuksella. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät WebOodista. (WebOodi on käytössä lukutilassa, eivätkä tiedot enää päivity. Tarkastathan mahdolliset aikataulu- tai tilamuutokset opettajalta jakson alussa. Pepin linkki päivitetään tähän mahdollisimman pian, Pepin opinto-oppaan julkaisemisen jälkeen.)

Opintojakson voi opiskella myös itsenäisesti verkko-opintoina 1.9.-31.7. välillä.

Verkko-opinnot löytyvät DigiCampus -oppimisympäristöstä: https://digicampus.fi/. Kurssin löydät hakemalla sitä opintojakson nimellä.

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Kevään hakuaika opintojaksolle alkaa 15.12.2021 klo 9:00 ja päättyy 30.6.2022 klo 15:00.

Verkkotehtävät arvostellaan numeerisesti asteikolla 0–5 (50 % kertaustehtävät, 50 % esseetehtävät), laboratoriossa tai verkossa tehtävät harjoitukset edellytetään hyväksyttyyn kurssisuoritukseen.

Suomi

Yksittäisen opintojakson hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 4,5 min).

Ilmoittautumisen jälkeen:

1) Saat opintomaksun maksulinkin sähköpostitse
Sinulla on 24 tuntia aikaa suorittaa opintomaksu sähköpostissa olevan linkin kautta. Jos linkki ehtii vanhentua, ilmoittaudu uudelleen.

2) Maksun jälkeen
Saat sähköpostitse automaattisen maksuvahvistuksen onnistuneesta opintomaksusta. Tämän jälkeen koulutussihteeri viimeistelee opinto-oikeuden ja toimittaa sinulle opintojakson aloitusohjeet erillisessä sähköpostiviestissä. Opinto-oikeutesi viimeistellään 7 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta.
Luethan ohjeen huolella, jotta pääset aloittamaan opinnot heti opintojakson alkaessa.

3) Luo UEF-tunnus
Ohjeet löydät koulutussihteerin toimittamasta aloitusohjeesta.

4) Liity avoimen yliopiston luonnontieteiden opiskelijoille tarkoitettuun Moodle -verkko-oppimisympäristöön. Löydät kurssiavaimen opintojen aloitusohjeesta. Moodlesta löydät tärkeää opintoihin liittyvää tietoa.

5) Suorita Digistartti varmistaaksesi, että sinulla on opinnoissa tarvittavat, riittävät digitaidot. Löydät ohjeet Moodlesta.

Mikäli et saa viestejä sähköpostiisi, niin tarkistathan myös roskapostin.

Ilmoittautumiseen liittyvään ohjeistukseen voi tulla muutoksia. Ohjeet päivitetty viimeksi 9.12.2021.

Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset opinto-ohjauspalvelut. Lue lisää: Opinto-ohjaus ja opintojen suunnittelu (uef.fi)

Koulutussihteeri Krista Reiman, krista.reiman@uef.fi, puh. 050 471 8694

Ympäristötieteen ja biologian opinnoista on lisäksi tarjolla perusopintojen kokonaisuus ja toinen yksittäinen opintojakso, 3122223 Kehitysbiologia, 2 op.