Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Differentiaalilaskennan sovellukset (Joensuu)

smart for good
Päivämäärä:
-
Ilmoittautumisaika:
-
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
24 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Transkendenttiset funktiot ja niiden derivaatat. Derivoinnin perussovellukset kuten nollakohtien etsiminen, L’Hospitalin sääntö, ääriarvotehtävät ja lineaarinen approksimaatio.

Toteutustapa: Itsenäisen opiskelun mahdollistava verkkokurssi. 

Suoritustapa: Verkkokurssi ja loppukuulustelu (verkkotentti) yleisenä tenttipäivänä. 

Oppimateriaali: Adams, Robert: Calculus – A Complete Course (9. painos), Luvut 3-4.

Opiskelija vahvistaa laskurutiinia kertaamalla ja laajentamalla aiemmin opittuja yhden reaalimuuttujan differentiaalilaskennan tietoja ja taitoja. Kurssilla tutustutaan transkendenttisiin funktioihin ja niiden derivaattoihin sekä käsitellään tyypillisiä derivoinnin sovelluksia.

2 opintopistettä

Luonnontieteistä, matematiikasta sivuaineena ja alan opetustehtävistä kiinnostuneet, sekä ammatillisen osaamisen kehittämiseksi.

Opintojakso on opiskeltavissa itsenäisesti verkko-opintoina 1.9.2022-16.6.2023. Tentti yleisenä tenttipäivänä 18.11.2022, 3.2.2023, 14.4.2023 tai 16.6.2023. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta

Opintojaksosta järjestetään myös luentototeutus lähiopetuksena 29.9.-24.10.2022. Mikäli opiskelija haluaa opiskella jakson osallistumalla lähiopetukseen, tulee hänen olla yhteydessä koulutussihteeriin (yhteystiedot alla) viimeistään 22.9.2022 saadakseen ohjeet ilmoittautumiseen.

Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat opintoja tutkinto-opiskelijoiden aikataulujen ja suoritustapojen mukaisesti.

Ilmoittautuminen opintojaksolle alkaa 5.8.2022 klo 9:00 ja päättyy 15.5.2023 klo 23:59.

Johdatus differentiaalilaskentaan (LF00CU32).

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0–5.

Suomi

Yksittäisen opintojakson hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2022-2023.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opintojakson opiskeluoikeusaika on 1.9.2022 - 16.6.2023.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Vuoden 2023 alusta siirrymme uuteen Opintopolkuun. Opintojaksot lisätään sinne syksyn aikana. 

 

Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 4,5 min).

Syksyllä järjestetään kaksi Avoimen yliopiston yleistä infoa verkossa, ti 9.8.2022 ja ke 17.8.2022, klo 17-18. Infojen aiheena on opintojen aloittaminen ja opiskelu avoimessa yliopistossa.

 

Ilmoittautumisen jälkeen:

1) Saat opintomaksun maksulinkin sähköpostitse. Sinulla on 24 tuntia aikaa suorittaa opintomaksu sähköpostissa olevan linkin kautta. Jos linkki ehtii vanhentua, ilmoittaudu uudelleen.

2) Maksun jälkeen saat sähköpostitse automaattisen maksuvahvistuksen onnistuneesta opintomaksusta. Tämän jälkeen koulutussihteeri viimeistelee opiskeluoikeuden ja toimittaa sinulle opintojakson aloitusohjeet erillisessä sähköpostiviestissä. Opiskeluoikeutesi viimeistellään 7 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta.
Luethan ohjeen huolella, jotta pääset aloittamaan opinnot heti opintojakson alkaessa.

3) Aktivoi UEF-tunnus. Ohjeet löydät koulutussihteerin toimittamasta aloitusohjeesta.

4) Liity avoimen yliopiston luonnontieteiden opiskelijoille tarkoitettuun Moodle -verkko-oppimisympäristöön. Löydät kurssiavaimen opintojen aloitusohjeesta. Moodlesta löydät opintoihin liittyvää tietoa ja sitä kautta tiedotamme opiskeluusi liittyvistä ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. 

5) Perehdy Digistarttiin, joka helpottaa tutustumistasi Itä-Suomen yliopiston digitaalisiin opiskeluympäristöihin ja työkaluihin. 91% Digistartin suorittaneista on kokenut sen hyödylliseksi. Ohjeet löydät Moodlesta. 

Mikäli et saa viestejä sähköpostiisi, niin tarkistathan myös roskapostin.

 

Koulutussihteeri Krista Reiman, krista.reiman@uef.fi, puh. 050 471 8694

 

Tämä opintojakso kuuluu Joensuun Fysiikan ja matematiikan laitoksen matematiikan perusopintojen kokonaisuuteen.Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset opinto-ohjauspalvelut. Lue lisää: Opinto-ohjaus ja opintojen suunnittelu (uef.fi)