Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Avoin yo: Diakonia ja jumalanpalveluselämä, lv. 2020-2021, verkko-opinnot

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Teologia ja filosofia, Juridiikka ja yhteiskunta, Historia ja kulttuuri
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:

Opintojakson aikana perehdytään
- jumalanpalveluselämän sekä diakonian historiaan ja teologiaan
- Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nykyiseen jumalanpalveluselämään ja diakoniaan
- ortodoksisen kirkon nykyiseen jumalanpalveluselämään

Suoritustapa: Opintojakson voi suorittaa joko oppimistehtävänä tai kirjatenttinä Avoimen yliopiston yleisenä tenttipäivänä (ei syyslukukaudella 2020) tai sähköisessä tentissä (Exam-tentti).

Kirjallisuus
- E. Ryökäs,
Aito ja eheä. Konteksti- ja kommunikaatiohomileettinen teoria. (163 s.)
- Arkkipiispa Paavali,
Uskon pidot (119 s.)
-
Gothóni & al. (toim.), Kantakaa toistenne kuormia. Diakoniatyön perusteet ja käytäntö (227 s.)
- Palvelkaa Herraa iloiten. Jumalanpalveluksen opas.
(140 s.) (Saatavissa verkkojulkaisuna kirkon evl- sivulta.)
-
L. Enckell (toim.), Kuunteteeko kukaan puhettasi? Kuinka saada viesti perille (176 s.)

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

- tuntee pääpiirteet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluselämän ja diakonian historiasta sekä teologiasta
- osaa tarkastella jumalanpalveluselämää ja diakoniaa tieteellisestä viitekehyksestä
- tuntee jumalanpalveluselämän ja diakonian merkityksen Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa nykyaikana
- on tutustunut ortodoksisen kirkon jumalanpalveluselämään

4 opintopistettä

Opinnot soveltuvat kaikille teologiasta ja siihen liittyvistä ilmiöistä kiinnostuneille.

Oppimistehtävillä ei ole kiinteitä palautuspäivämääriä, vaan niitä voi palauttaa Moodle-oppimisympäristöön omassa tahdissa 1.8.2020-30.6.2021 välisenä aikana.

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0–5.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen maksuihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Hintaetu Itä-Suomen yliopistosta, Joensuun yliopistosta tai Kuopion yliopistosta valmistuneille vuonna 2020, lue lisää hintaedusta.

Suunnittelija Leea Huusko, leea.huusko@uef.fi p. 0294457007
Koulutussihteeri Kati Hietava, kati.hietava@uef.fi p. 0294457004

Ilmoittaudu sivun oikeassa laidassa olevan ”Täytä hakulomake” -linkin kautta. Linkki ohjautuu ILPA-järjestelmään, jossa opintokohde on jo valmiiksi haettuna ja voit jatkaa tunnistautumaan. Ilmoittautumisen jälkeen saat kaksi sähköpostia:

1. Yhteenvedon ilmoittautumistiedoista, jossa on linkki tunnuksen käyttöönoton ohjeistukseen ja opintojen aloitusohjeisiin. Mikäli et saa vahvistusta, niin tarkistathan sähköpostisi roskapostin. Pääset aloittamaan opinnot seuraamalla sivuston ohjeita.
  2. Paytrail maksuvahvistuksen

Ilmoittautumista seuraavana päivänä saat yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Mikäli et saa vahvistusta, tarkistathan sähköpostisi roskapostin.

Suunnittelija

Profiilikuva: Leea Huusko