Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Avoin yo: Biomekaniikan perusteet ja käyttösovellutukset

smart for good
Päivämäärä:
4.4.2021 - 7.6.2021
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
48 €

Sisältö: Fysiikan peruslait, biomekaniikan ja kinesiologiat perusteet, liikkumisen ja kävelyn biomekaniikka, liikkeeseen vaikuttavat voimat, voiman mittaaminen ja mitkä siihen vaikuttavat, biomekaaniset käyttösovellukset

Suoritustapa: verkko-opinnot; luentotallenteet, oppimistehtävät ja verkkotentti

Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä.

Kirjallisuus: Moodle-oppimisympäristössä jaksolle osoitettu kirjallisuus ja oheismateriaali.

Mahdolliset kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa

• ymmärtää fysiikan peruslakien merkityksen ihmisen liikkeessä ja toiminnassa
  • yhdistää mekaniikan lainalaisuuksia biologisten systeemien ja rakenteiden toimintaan
  • tutkia ihmisen tuottamia voimia ja liikettä
  • liikkumisen/kävelyn biomekaniikka
  • erilaiset biomekaaniset sovellukset
4 opintopistettä

Opintojakso on osa terveysliikunnan aineopintoja, jotka soveltuvat mm. liikunnanohjaajille ja – opettajille sekä muille liikunnan ammattihenkilöille, terveydenhuollon eri tehtävissä työskenteleville, terveyden edistämistyötä tekeville, urheiluvalmentajille ja kaikille liikunnasta kiinnostuneille. Opintojakso soveltuu hyvin myös tutkintotavoitteisille opiskelijoille.

Verkko-opinnot ajalla 5.4.-7.6.2021 . Opintojakso sisältää viikkotasolla aikataulutettuja tehtävänpalautuksia (mm. oppimistehtävät, laskuharjoitukset ja verkkotentti).

Opintojaksolle ilmoittautuminen Opintopolussa ajalla 7.1.- 24.3.2021.
Opintojaksolle tulee lisäksi ilmoittautua WebOodissa viimeistään 26.3.2021.

Opintojaksolle otetaan terveysliikunnan aineopintokokonaisuuteen ilmoittautuneiden lisäksi 10 opiskelijaa ilmoittautumisjärjesteyksessä.

Liikuntalääketieteen/terveysliikunnan perusopinnot vähintään arvosanalla hyvä (3). Suositellaan lisäksi 4429401 Johdanto ihmisen biologiaan ja tuki- ja liikuntaelimistö (JIBTU) ja 4421605 Tuki- ja liikuntaelimistö (TULE) (tai vastaavat tiedot).

Suoritukset arvioidaan asteikolla 0-5.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen maksuihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Koulutussihteeri Marjo Mustonen p. 0294 457 020 marjo.mustonen@uef.fi