Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Basic Concepts of Criminal Law, lv. 2021-2022

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
60 € (alv 0%)

The course focuses on the general principles and policies of criminal law, the range of criminal law, and the contours of criminal liability. On a more specific level, the course familiarizes the student with the general and substantive English criminal law and the common law tradition.

Suoritustavat
The course has two alternative modes of study.

Mode of Study 1: The course is organized as seminar, consisting of 10 hours of mandatory lectures.
The seminar consists of traditional lecturing combined with sessions dedicated to case studies. During these sessions, students will read relevant cases and practice analysing the main legal issues. At the end of the seminar, students will write a 10 page (3000 words) essay on the case studies discussed in the classroom and on a research topic agreed with the lecturer.

Mode of Study 2: Students can take the written exam. With this alternative, the lectures are voluntary. The written examination can only be taken in Finnish through the Digicampus platform.

The language of instruction:
Mode of Study 1: English
Mode of Study 2: Finnish/ English

Toteutustavat
E-platform: The course has a Digicampus platform: https://digicampus.fi/course/view.php?id=502 The key will be sent by email to the participants.

Tarkemmat tiedot oppimateriaaleista ja suorittamisen aikataulut löydät Pepistä (more information) opintojakson tiedoista.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

The student will

- Know the basic principles of English criminal law and the peculiarities of the common law system.
- Recognise how and to what extent general principles and policies of criminal law differ between the common law system and the civil law system.
- Know how to approach and analyse English criminal law cases.
- Identify how the common law tradition and English criminal law have influenced international criminal law.

5 opintopistettä

Mode of Study 1: The seminar sessions will be organised in the Fall semester. The essay for the seminar can be submitted until the end of May.
Mode of Study 2: The exam may be taken four times during the academic year (twice in the Autumn semester and twice in the Spring semester).

Mode of Study 1: Continuous assessment of active participation in the seminar exercises and the grade of the final essay will determine the final grade.
Mode of Study2: Exam 0–5.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille, tarkemmat ohjeet löydät Hakeminen-välilehdeltä. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Koulutusihteeri Riitta Laasonen, riitta.laasonen(at)uef.fi, puh. 050 466 8522