Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Asiakas- ja potilasturvallisuutta tukeva tiedonhallinta, syksy 2021

smart for good
Päivämäärä:
- 31.7.2021
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
60 € (alv 0%)

Tiedonhallinnan keskeiset käsitteet. Turvallinen tiedonhallinta ja tietorakenteet organisaatioissa. Teknologia sosiaali- ja terveydenhuollossa. Laiteturvallisuus. Sähköisten palveluiden turvallisuus. Tiedonhallinnan häiriötilanteisiin varautuminen.

Suoritustapa: Verkko-opinnot.

Verkko-opinnot ovat suoritettavissa kokonaisuudessaan etäopintoina. Opintojaksolla on aikataulutettua työskentelyä Moodlessa.
Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa.

Mahdolliset kirjallisuuden hankinta-/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

• selittää tiedonhallinnan merkityksen osana asiakas- ja potilasturvallisuutta
  • selittää laadukkaan tiedon tuottamisen ja välittämisen merkityksen sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa
  • tunnistaa aiheeseen liittyvät oikeudelliset kysymykset
  • arvioida laitteiden, sovellusten ja sähköisten sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttöön sekä käyttöönottoon liittyviä hyötyjä ja riskejä.

5 opintopistettä

Opinnot soveltuvat erinomaisesti asiakas- ja potilasturvallisuuden parissa työskenteleville ammattiryhmille, kuten sairaanhoitajille, lääkäreille, sosiaalityöntekijöille, hammaslääketieteen ja hammashoidon ammattilaisille, farmaseuteille ja proviisoreille, oikeustieteen toimijoille, asiakas- ja potilasturvallisuudesta vastaaville, yksiköiden johtajille, sekä kaikille asiakas- ja potilasturvallisuudesta kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat ammatillisen osaamisen täydentämiseen tai osaksi tutkintoa muun muassa sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoille.

Opintojakson toteutus: 1.9.2021-31.7.2022. Opintojakson voi suorittaa lukuvuoden aikana joustavasti, ja opiskelija voi valita neljästä tehtävien palautuspäivämäärästä itselleen sopivimman (31.10., 31.12., 30.4. tai 31.7.). Kesällä 2022 opintojakso on suoritettavissa itsenäisesti opiskellen.
Opintojaksolle ilmoittautuminen ajalla 14.12.2021-30.6.2022.

Opintojakso tulee myös tarjolle syksyllä 2022 Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopinnot (25op) 1,5 vuodessa suorittaville.

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5.

Suomi

Opintojaksojen hinta on 12 € /opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Ilmoittautuminen, opintomaksu ja opinto-oikeus | Itä-Suomen yliopisto (uef.fi)

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Lisätietoja: Koulutussihteeri Sanna Nissinen, sanna.nissinen(at)uef.fi, puh. +358 50 5055726.