Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Avoin yo: Asiakas- ja potilasturvallisuutta tukeva tiedonhallinta, kevät 2021

smart for good
Päivämäärä:
- 31.7.2021
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
60 €

Tiedonhallinnan keskeiset käsitteet. Turvallinen tiedonhallinta ja tietorakenteet organisaatioissa. Teknologia sosiaali- ja terveydenhuollossa. Laiteturvallisuus. Sähköisten palveluiden turvallisuus. Tiedonhallinnan häiriötilanteisiin varautuminen.

Suoritustapa: Verkko-opinnot.

Verkko-opinnot ovat suoritettavissa kokonaisuudessaan etäopintoina. Opintojaksolla on aikataulutettua työskentelyä Moodlessa.
Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa.

Mahdolliset kirjallisuuden hankinta-/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

• selittää tiedonhallinnan merkityksen osana asiakas- ja potilasturvallisuutta
  • selittää laadukkaan tiedon tuottamisen ja välittämisen merkityksen sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa
  • tunnistaa aiheeseen liittyvät oikeudelliset kysymykset
  • arvioida laitteiden, sovellusten ja sähköisten sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttöön sekä käyttöönottoon liittyviä hyötyjä ja riskejä.

5 opintopistettä

Opinnot soveltuvat erinomaisesti asiakas- ja potilasturvallisuuden parissa työskenteleville ammattiryhmille, kuten sairaanhoitajille, lääkäreille, sosiaalityöntekijöille, hammaslääketieteen ja hammashoidon ammattilaisille, farmaseuteille ja proviisoreille, oikeustieteen toimijoille, asiakas- ja potilasturvallisuudesta vastaaville, yksiköiden johtajille, sekä kaikille asiakas- ja potilasturvallisuudesta kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat ammatillisen osaamisen täydentämiseen tai osaksi tutkintoa muun muassa sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoille.

Opintojakson toteutus: 1.2.-30.4./31.7.2021. Opintojakson voi suorittaa kevään aikana joustavasti, ja opiskelija voi valita kahdesta tehtävien palautuspäivämäärästä itselleen sopivimman (30.4. tai 31.7.). Kesällä 2021 opintojakso on suoritettavissa itsenäisesti opiskellen.
Opintojaksolle ilmoittautuminen Opintopolussa ajalla 5.1.-13.6.2021.
Opintojaksolle tulee lisäksi ilmoittautua WebOodissa 14.6.2021 mennessä.

Opintojakso tulee myös tarjolle syksyllä 2021 Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopinnot (25op) 1,5 vuodessa suorittaville.

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5.

Suomi

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin. Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä (yhteystiedot alla).

Hintaetu Itä-Suomen yliopistosta, Joensuun yliopistosta tai Kuopion yliopistosta valmistuneille vuonna 2020, lue lisää hintaedusta.

Lisätietoja: Koulutussihteeri Sanna Nissinen, sanna.nissinen(at)uef.fi, puh. 0294 457 023.