Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopinnot, verkko-opinnot, lv. 2021-2022

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
300 € (alv 0%)

Opintojen sisältö: Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopintokokonaisuus on monitieteinen opintokokonaisuus, jossa perehdytään laadukkaaseen ja turvalliseen hoitoon ja palveluihin eri organisaatioissa ja organisaatiotasoilla. Opinnoissa perehdytään asiakas- ja potilasturvallisuuden käsitteistöön, osa-alueisiin ja toimijoihin, sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittämiseen. Kokonaisuuteen kuuluvien opintojen avulla opit selittämään ja arvioimaan asiakas- ja potilasturvallisuuteen liittyvien tekijöiden ja osa-alueiden vaikutuksia asiakas- ja potilasturvallisuuteen, toteuttamaan ja soveltamaan asiakas- ja potilasturvallisuuden hyviä käytänteitä ja velvoitteita moniammatillisesti, sekä kehittämään asiakas- ja potilasturvallisuutta kokonaisuutena systeemisesti. Opintojaksoilla kuullaan useiden asiakas- ja potilasturvallisuuden kärkiosaajien asiantuntijaluentoja sekä työskennellään moniammatillisesti käytännöllisten esimerkkien parissa. Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopintokokonaisuus on kehitetty Itä-Suomen yliopistossa viiden laitoksen monitieteisenä yhteistyönä vastaamaan käytännön työstä nousseeseen tarpeeseen kehittää systemaattisesti asiakas- ja potilasturvallisuuden osaamista moniammatillisissa toimintaympäristöissä.

Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopintojen 25op opintojaksot:

Huom! Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Opintokokonaisuuksiin ei voi ilmoittautua 30.6.2021 jälkeen. Kevään opintojaksoille/toteutuksiin ilmoittautuminen alkaa 14.12.2021. Suunnittele opintosi huolella. Saat aina apua opintojen suunnitteluun ja aikataulutukseen oppiaineen suunnittelijalta ja koulutussihteeriltä (ks. yhteystiedot).

Suoritustapa: Verkko-opinnot.

Verkko-opinnot ovat suoritettavissa kokonaisuudessaan etäopintoina. Opintojaksojen sisällä voi olla viikkotasolla aikataulutettuja tehtävänpalautuksia sekä ryhmätyöskentelyä. Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa. Opiskelija voi valita vuoden tai puolentoista vuoden toteutuksen: kaksi opintojaksoa ensimmäisenä syksynä, sekä vaihtoehtoisesti kaksi opintojaksoa keväällä jolloin yksi jakso suoritetaan seuraavana syksynä, tai kolme opintojaksoa keväällä. Opintojakson Asiakas- ja potilasturvallisuutta tukeva tiedonhallinta voi suorittaa myös kesällä. Opintojaksot suositellaan suoritettavaksi em. järjestyksessä.

Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopinnot on sivuaine Itä-Suomen yliopistossa.

Katso tallenne opintojen aloittamisesta avoimessa yliopistossa (kesto n. 6 min).

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Perusopinnot suoritettuasi osaat:

• selittää asiakas- ja potilasturvallisuuden kokonaisuuteen liittyvät käsitteet, toimijat, rakenteet, sääntelyn ja kulttuurin
  • selittää ja arvioida kokonaisuuteen liittyvien tekijöiden ja osa-alueiden vaikutuksia asiakas- ja potilasturvallisuuteen
  • toteuttaa ja soveltaa asiakas- ja potilasturvallisuuden hyviä käytänteitä ja velvoitteita
  • kehittää asiakas- ja potilasturvallisuutta kokonaisuutena systeemisesti
25 opintopistettä

Opinnot soveltuvat erinomaisesti asiakas- ja potilasturvallisuuden parissa työskenteleville ammattiryhmille, kuten sairaanhoitajille, lääkäreille, sosiaalityöntekijöille, hammaslääketieteen ja hammashoidon ammattilaisille, farmaseuteille ja proviisoreille, oikeustieteen toimijoille, asiakas- ja potilasturvallisuudesta vastaaville, yksiköiden johtajille, sekä kaikille asiakas- ja potilasturvallisuudesta kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat ammatillisen osaamisen täydentämiseen tai osaksi tutkintoa muun muassa sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoille.

Opetusaika on yksittäisten opintojaksojen opetusaika. Opintoihin tulee ilmoittautua erikseen kullekin opintojaksolle. Tarkista ilmoittautumisajat yksittäisten opintojaksojen tiedoista.

Opintokokonaisuuden suoritukset arvioidaan asteikolla 0–5.

Opintojaksojen tarkemmat arviointikriteerit julkaistaan Moodlessa.

Suomi

Ilmoittaudu yksittäiselle opintojaksoille (syksyllä toteutettaviin opintojaksoihin/toteutuksiin ilmoittautuminen alkaa elokuussa, kevään 2022 opintojaksoille/toteutuksiin ilmoittautuminen puolestaan 14.12.2021). Kokonaisuuteen ei voi ilmoittautua. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12€ / opintopiste. Nämä hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Mikäli olet suorittanut opintojakson "Potilasturvallisuus" (4op) aiemmin esimerkiksi hoitotieteen opinnoissa, opintojaksoa "Johdatus asiakas- ja potilasturvallisuuden perusteisiin" (5op) ei tarvitse tehdä uudelleen asiakas- ja potilasturvallisuuden opintoihin. Opintojaksosta on kuitenkin haettava korvaavuutta. (Huom! aikaisempi suoritus ei saa olla yli 5 vuotta vanha!) Korvaavuuden käsittely edellyttää aina voimassa olevaa opinto-oikeutta, eli muistathan hakea mahdollista korvaavuutta ennen kuin opinto-oikeutesi avoimen yliopiston opintoihin päättyy.

Lisätietoja: Koulutussihteeri Sanna Nissinen, sanna.nissinen(at)uef.fi, puh. +358 50 5055726.

Suunnittelija

Profiilikuva: Kukka-Maaria Kokkonen