Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Avoin yo: Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopinnot, verkko-opinnot, lv. 2020-2021

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
5.1.2021 - 13.6.2021
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala, Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
250 €

Opintojen sisältö: Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopintokokonaisuus on monitieteinen opintokokonaisuus, jossa perehdytään laadukkaaseen ja turvalliseen hoitoon ja palveluihin eri organisaatioissa ja organisaatiotasoilla. Opinnoissa perehdytään asiakas- ja potilasturvallisuuden käsitteistöön, osa-alueisiin ja toimijoihin, sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittämiseen. Kokonaisuuteen kuuluvien opintojen avulla opit selittämään ja arvioimaan asiakas- ja potilasturvallisuuteen liittyvien tekijöiden ja osa-alueiden vaikutuksia asiakas- ja potilasturvallisuuteen, toteuttamaan ja soveltamaan asiakas- ja potilasturvallisuuden hyviä käytänteitä ja velvoitteita moniammatillisesti, sekä kehittämään asiakas- ja potilasturvallisuutta kokonaisuutena systeemisesti. Opintojaksoilla kuullaan useiden asiakas- ja potilasturvallisuuden kärkiosaajien asiantuntijaluentoja sekä työskennellään moniammatillisesti käytännöllisten esimerkkien parissa. Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopintokokonaisuus on kehitetty Itä-Suomen yliopistossa viiden laitoksen monitieteisenä yhteistyönä vastaamaan käytännön työstä nousseeseen tarpeeseen kehittää systemaattisesti asiakas- ja potilasturvallisuuden osaamista moniammatillisissa toimintaympäristöissä.

Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopinnot 25op, sisältää seuraavat opintojaksot:

Suoritustapa: Verkko-opinnot.

Verkko-opinnot ovat suoritettavissa kokonaisuudessaan etäopintoina. Opintojaksojen sisällä voi olla viikkotasolla aikataulutettuja tehtävänpalautuksia sekä ryhmätyöskentelyä. Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa. Opiskelija voi valita vuoden tai puolentoista vuoden toteutuksen: kaksi opintojaksoa ensimmäisenä syksynä, sekä vaihtoehtoisesti kaksi opintojaksoa keväällä jolloin yksi jakso suoritetaan seuraavana syksynä, tai kolme opintojaksoa keväällä. Opintojaksot suositellaan suoritettavaksi em. järjestyksessä.

Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopinnot on sivuaine Itä-Suomen yliopistossa.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Perusopinnot suoritettuasi osaat:

• selittää asiakas- ja potilasturvallisuuden kokonaisuuteen liittyvät käsitteet, toimijat, rakenteet, sääntelyn ja kulttuurin
  • selittää ja arvioida kokonaisuuteen liittyvien tekijöiden ja osa-alueiden vaikutuksia asiakas- ja potilasturvallisuuteen
  • toteuttaa ja soveltaa asiakas- ja potilasturvallisuuden hyviä käytänteitä ja velvoitteita
  • kehittää asiakas- ja potilasturvallisuutta kokonaisuutena systeemisesti
25 opintopistettä

Opinnot soveltuvat erinomaisesti asiakas- ja potilasturvallisuuden parissa työskenteleville ammattiryhmille, kuten sairaanhoitajille, lääkäreille, sosiaalityöntekijöille, hammaslääketieteen ja hammashoidon ammattilaisille, farmaseuteille ja proviisoreille, oikeustieteen toimijoille, asiakas- ja potilasturvallisuudesta vastaaville, yksiköiden johtajille, sekä kaikille asiakas- ja potilasturvallisuudesta kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat ammatillisen osaamisen täydentämiseen tai osaksi tutkintoa muun muassa sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoille.

Perusopintoihin ilmoittautuminen Opintopolussa ajalla 6.8.-18.10.2020 tai 5.1.-13.6.2021.
Huomioithan, että perusopinnot suositellaan aloitettavaksi syksyisin ja jaksot suoritettavaksi "Opinnon sisältö" -kohdassa ilmoitetussa järjestyksessä. Kevään ilmoittautuminen on tarkoitettu ensisijaisesti niille opiskelijoille, jotka ovat jo suorittaneet "Potilasturvallisuus" -opintojakson (ks. lisätietoja alla).

Kaikille opintojaksoille tulee lisäksi ilmoittautua WebOodissa erillisen ohjeen mukaisesti (ohje Asiakas- ja potilasturvallisuuden ympäristössä UEF-Moodlessa).

Huom! Opintojakson "Johdatus asiakas- ja potilasturvallisuuden perusteisiin" ilmoittautuminen WebOodissa päättyy 7.9.2020 eli jos aloitat perusopinnot syksyllä 2020, sinun tulee ilmoittautua Opintopolussa 6.9.2020 mennessä.

Opintokokonaisuuden suoritukset arvioidaan asteikolla 0–5.

Suomi

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin. Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä (yhteystiedot alla).

Hintaetu Itä-Suomen yliopistosta, Joensuun yliopistosta tai Kuopion yliopistosta valmistuneille vuonna 2020, lue lisää hintaedusta

Mikäli olet suorittanut opintojakson "Potilasturvallisuus" (4op) aiemmin esimerkiksi hoitotieteen opinnoissa, opintojaksoa "Johdatus asiakas- ja potilasturvallisuuden perusteisiin" (5op) ei tarvitse tehdä uudelleen asiakas- ja potilasturvallisuuden opintoihin. Opintojaksosta on kuitenkin haettava korvaavuutta. (Huom! aikaisempi suoritus ei saa olla yli 5 vuotta vanha!) Korvaavuuden käsittely edellyttää aina voimassa olevaa opinto-oikeutta, eli muistathan hakea mahdollista korvaavuutta ennen kuin opinto-oikeutesi avoimen yliopiston opintoihin päättyy.

Lisätietoja: Koulutussihteeri Sanna Nissinen, sanna.nissinen(at)uef.fi, puh. 0294 457 023.

Suunnittelija

Profiilikuva: Kukka-Maaria Kokkonen