Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Arviointi kehittämisen tukena, lv. 2021-2022

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
60 €

Arviointi ja sen lähikäsitteet. Arviointi oppimisen tukena. Tila-, teema-, ohjelma- ja järjestelmäarviointi. Arviointi koulutuspoliittisessa viitekehyksessä. Kehittävä arviointi. Arvioinnin eettiset perusteet.

Vaihtoehdot: 2230331a aikuiskasvatustiede, 2230331b kasvatustiede (HUOM! eri hakukohteet ilmoittautumista varten!)

Suoritustapa: Opiskelija valitsee suoritustavan 1 tai 2:

Suoritustapa 1: Osallistuminen yliopiston perusopetuksen luennoille Joensuussa (7 luentokertaa) ja harjoituksiin (4 harjoituskertaa), arviointisuunnitelman tekeminen.
Suoritustapa 2: Oppimistehtävien tekeminen verkkoympäristössä, arviointisuunnitelman tekeminen .

Arviointisuunnitelma tehdään teemasta, joka vastaa opiskelijan pääainetta.

Oppimateriaali: Arviointisuunnitelman laadinnassa käytetään hyväksi seuraavia teoksia:

• Atjonen, P. 2015. Kehittävä arviointi kasvatusalalla. Joensuu: Kirjokansi.
  • oheislukemistoina: Ouakrim-Soivio, N. 2015. Oppimisen ja osaamisen arviointi. Helsinki: Otava.

ja

• Korkeakoski, E. 2017. Arvioi ja menesty! Arviointitoiminnan perusteet, prosessit ja vaikuttavuus. Valkeakoski: Mediapinta.
  • muita opettajan ilmoittamia, ensisijaisesti sähköisiä oppimateriaaleja

Ennen ilmoittautumista tutustu huolella opintojakson sisältöön, suoritustapoihin ja aikatauluihin opintojakson WebOodi-linkistä. Opiskelijaksi ilmoittautumisen lisäksi tulee ilmoittautua erikseen opetukseen WebOodissa, myöhästyneitä ei huomioida.
Lue ilmoittautumisohjeet Hakeminen-välilehdeltä tai katso tallenne opintojen aloittamiseen: Ohjeita opiskeluun

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opiskelija

• hallitsee arvioinnin keskeisiä käsitteitä ja teoriaperinteitä
  • kykenee laatimaan toteuttamiskelpoisen ja käsitteellisesti perustellun, kehittävän arvioinnin periaatteiden mukaisen arviointisuunnitelman
  • osaa suhtautua arviointiin kriittisesti
5 opintopistettä
Opinnot sopivat koulutuksen arvioinnista kiinnostuneille,  ammatillisen osaamisen täydentäjille, sekä henkilöille, jotka työskentelevät koulujen tai oppilaitosten johtotehtävissä tai ovat hakeutumassa vastaaviin tehtäviin.

Kevätlukukausi 2022: luennot tammikuussa, verkkotyöskentely tämän jälkeen.

Opintojakson käynnistyy heti tammikuun alussa, ilmoittautuminen opiskelijaksi ja opetukseen päättyy mahdollista syksyllä ja tauon jälkeen joulukuussa

Aikataulu ja ohjeistus tarkentuvat myöhemmin.

Ilmoittautuminen opiskelijaksi XX mennessä
JA
Ilmoittautuminen opetukseen WebOodissa XX mennessä

Suoritustapa 1: Aktiivinen osallistuminen luennoille ja harjoituksiin: hyv–hyl. Arviointisuunnitelma 0–5. Kirjallisesti tehdyt harjoitusten tehtävät voivat korottaa arviointisuunnitelmasta saatua arvosanaa enintään yhdellä arvosanalla.

Suoritustapa 2: Oppimistehtävät hyv–hyl. Arviointisuunnitelma 0–5. Hyvin tehdyt oppimistehtävät voivat korottaa arviointisuunnitelmasta saatua arvosanaa enintään yhdellä arvosanalla.

Suomi

Ilmoittautuminen yksittäisille opintojaksoille.  Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12 € /opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Kirjallisuuden hankinta-/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Koulutussihteeri Iina Airaksinen iina.airaksinen@uef.fi puh.050 464 9747

Ilmoittautumisohje Hakeminen-välilehdellä.