Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Oppimisella ei ole päätepistettä.

Avoin yo: Arviointi kehittämisen tukena, lv. 2021-2022

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
60 € (alv 0%)

Arviointi ja sen lähikäsitteet. Arviointi oppimisen tukena. Tila-, teema-, ohjelma- ja järjestelmäarviointi. Arviointi koulutuspoliittisessa viitekehyksessä. Kehittävä arviointi. Arvioinnin eettiset perusteet.

Vaihtoehdot: 2230331a aikuiskasvatustiede, 2230331b kasvatustiede (HUOM! eri hakukohteet ilmoittautumista varten!)

Suoritustapa: Opiskelija valitsee suoritustavan 1 tai 2:

Suoritustapa 1: Osallistuminen yliopiston perusopetuksen luennoille Joensuussa (7 luentokertaa) ja harjoituksiin (4 harjoituskertaa), arviointisuunnitelman tekeminen.
Suoritustapa 2: Oppimistehtävien tekeminen verkkoympäristössä, arviointisuunnitelman tekeminen .

Arviointisuunnitelma tehdään teemasta, joka vastaa opiskelijan pääainetta.

Oppimateriaali: Arviointisuunnitelman laadinnassa käytetään hyväksi seuraavia teoksia:

• Atjonen, P. 2015. Kehittävä arviointi kasvatusalalla. Joensuu: Kirjokansi.
  • oheislukemistoina: Ouakrim-Soivio, N. 2015. Oppimisen ja osaamisen arviointi. Helsinki: Otava.

ja

• Korkeakoski, E. 2017. Arvioi ja menesty! Arviointitoiminnan perusteet, prosessit ja vaikuttavuus. Valkeakoski: Mediapinta.
  • muita opettajan ilmoittamia, ensisijaisesti sähköisiä oppimateriaaleja

Ennen ilmoittautumista tutustu huolella opintojakson sisältöön, suoritustapoihin ja aikatauluihin opintojakson WebOodi-linkistä. Opiskelijaksi ilmoittautumisen lisäksi tulee ilmoittautua erikseen opetukseen WebOodissa, myöhästyneitä ei huomioida.
Lue ilmoittautumisohjeet Hakeminen-välilehdeltä tai katso tallenne opintojen aloittamiseen: Ohjeita opiskeluun

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opiskelija

• hallitsee arvioinnin keskeisiä käsitteitä ja teoriaperinteitä
  • kykenee laatimaan toteuttamiskelpoisen ja käsitteellisesti perustellun, kehittävän arvioinnin periaatteiden mukaisen arviointisuunnitelman
  • osaa suhtautua arviointiin kriittisesti
5 opintopistettä
Opinnot sopivat koulutuksen arvioinnista kiinnostuneille,  ammatillisen osaamisen täydentäjille, sekä henkilöille, jotka työskentelevät koulujen tai oppilaitosten johtotehtävissä tai ovat hakeutumassa vastaaviin tehtäviin.

Kevätlukukausi 2022, katso Weboodi 2230331a2230331b : luennot tammikuussa 12.1.2022 alkaen, verkkotyöskentely tämän jälkeen

Opintojakson käynnistyy heti tammikuun alussa, ilmoittautuminen opiskelijaksi ja opetukseen päättyy syksyllä ja tauon jälkeen joulukuussa

Ilmoittautuminen opiskelijaksi joulukuussa 2021 avautuvassa ilmoittautumisessa

Suoritustapa 1: Aktiivinen osallistuminen luennoille ja harjoituksiin: hyv–hyl. Arviointisuunnitelma 0–5. Kirjallisesti tehdyt harjoitusten tehtävät voivat korottaa arviointisuunnitelmasta saatua arvosanaa enintään yhdellä arvosanalla.

Suoritustapa 2: Oppimistehtävät hyv–hyl. Arviointisuunnitelma 0–5. Hyvin tehdyt oppimistehtävät voivat korottaa arviointisuunnitelmasta saatua arvosanaa enintään yhdellä arvosanalla.

Suomi

Ilmoittautuminen yksittäisille opintojaksoille.  Yksittäisen opintojaksojen hinta on 12 € /opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2021-2022.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä; katso yhteystiedot alla.

Kirjallisuuden hankinta-/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Koulutussihteeri Iina Airaksinen iina.airaksinen@uef.fi puh.050 464 9747

Ilmoittautumisohje Hakeminen-välilehdellä.