Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Nainen istuu sohvalla ja lukee kirjaa

Avoin yo: Arviointi kehittämisen tukena, lv. 2020-2021

smart for good
Päivämäärä:
Ilmoittautumisaika:
8.1.2021 - 30.6.2021
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Opetus, kasvatus ja psykologia
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itseopiskelu
Hinta:
60 €

Arviointi ja sen lähikäsitteet. Arviointi oppimisen tukena. Tila-, teema-, ohjelma- ja järjestelmäarviointi. Arviointi koulutuspoliittisessa viitekehyksessä. Kehittävä arviointi. Arvioinnin eettiset perusteet.

Vaihtoehdot: 2230331a aikuiskasvatustiede, 2230331b kasvatustiede (HUOM! eri hakukohteet ilmoittautumista varten!)

Suoritustapa: Opiskelija valitsee suoritustavan 1 tai 2:

Suoritustapa 1: Osallistuminen yliopiston perusopetuksen luennoille Joensuussa (7 luentokertaa) ja harjoituksiin (4 harjoituskertaa), arviointisuunnitelman tekeminen.
Suoritustapa 2: Oppimistehtävien tekeminen verkkoympäristössä, arviointisuunnitelman tekeminen .

Arviointisuunnitelma tehdään teemasta, joka vastaa opiskelijan pääainetta.

Oppimateriaali: Arviointisuunnitelman laadinnassa käytetään hyväksi seuraavia teoksia:

• Atjonen, P. 2015. Kehittävä arviointi kasvatusalalla. Joensuu: Kirjokansi.
  • oheislukemistoina: Ouakrim-Soivio, N. 2015. Oppimisen ja osaamisen arviointi. Helsinki: Otava.

ja

• Korkeakoski, E. 2017. Arvioi ja menesty! Arviointitoiminnan perusteet, prosessit ja vaikuttavuus. Valkeakoski: Mediapinta.
  • muita opettajan ilmoittamia, ensisijaisesti sähköisiä oppimateriaaleja
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opiskelija

• hallitsee arvioinnin keskeisiä käsitteitä ja teoriaperinteitä
  • kykenee laatimaan toteuttamiskelpoisen ja käsitteellisesti perustellun, kehittävän arvioinnin periaatteiden mukaisen arviointisuunnitelman
  • osaa suhtautua arviointiin kriittisesti
5 opintopistettä
Opinnot sopivat koulutuksen arvioinnista kiinnostuneille,  ammatillisen osaamisen täydentäjille, sekä henkilöille, jotka työskentelevät koulujen tai oppilaitosten johtotehtävissä tai ovat hakeutumassa vastaaviin tehtäviin.

Kevätlukukausi 2021: luennot tammikuussa,  ilmoittautuminen opetukseen WebOodissa suorittamistavasta riippumatta 3.1.2021 mennessä.

HUOM! OPETUS KEVÄTLUKUKAUDELLA 2021 HETI VUODEN ALUSTA, ILMOITTAUTUMINEN OPISKELIJAKSI PÄÄTTYY OPINTOPOLUSSA 11.12.2020

Opintojakson tehtävien suorittaminen mahdollista pidemmän ajan (huhti/toukokuu), tarkentuu myöhemmin.

Suoritustapa 1: Aktiivinen osallistuminen luennoille ja harjoituksiin: hyv–hyl. Arviointisuunnitelma 0–5. Kirjallisesti tehdyt harjoitusten tehtävät voivat korottaa arviointisuunnitelmasta saatua arvosanaa enintään yhdellä arvosanalla.

Suoritustapa 2: Oppimistehtävät hyv–hyl. Arviointisuunnitelma 0–5. Hyvin tehdyt oppimistehtävät voivat korottaa arviointisuunnitelmasta saatua arvosanaa enintään yhdellä arvosanalla.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen maksuihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot

Hintaetu Itä-Suomen yliopistosta, Joensuun yliopistosta tai Kuopion yliopistosta valmistuneille vuonna 2020, lue lisää hintaedusta.

Koulutussihteeri Eija Viiliäinen, eija.viiliainen@uef.fi, puh.0294 457054

Ilmoittautumisohje:

I Ilmoittaudu sivun oikeassa laidassa olevan ”Täytä hakulomake” linkin kautta. Linkki ohjautuu ILPA-järjestelmään, jossa opintokohde on jo valmiiksi haettuna ja voit jatkaa tunnistautumaan.

II Ilmoittautumisen jälkeen saat kaksi sähköpostiviestiä:
1) Yhteenvedon ilmoittautumistiedoista, jossa on linkki tunnuksen käyttöönoton ohjeistukseen ja opintojen aloitusohjeisiin. Mikäli et saa viestejä, niin tarkistathan sähköpostisi roskapostin 2) Paytrailin maksuvahvistuksen.

III Ilmoittautumista seuraavana päivänä saa yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa. Mikäli et saa vahvistusta, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion.

IV Ilmoittautumispalvelun lähettämä automaattinen viesti sisältää myös linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Suunnittelija

Profiilikuva: Sari Hakkarainen