D-vitamiinitutkimus FIND

 

Itä-Suomen yliopistossa on meneillään D-vitamiinitutkimus, jossa selvitetään nykyisiä suosituksia huomattavasti suurempien D-vitamiinimäärien vaikutusta terveyteen.

Viimeaikaisten tutkimustulosten perusteella D-vitamiinin puutos saattaa olla suurempi kansanterveysongelma kuin aikaisemmin on ajateltu. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää D-vitamiinilisän vaikutusta sydän- ja verisuonitautien ja syöpien ilmaantumiseen. Lisäksi tutkimuksessa voidaan selvittää D-vitamiinilisän vaikutuksia muihin sairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen, masennukseen tai luuston terveyteen.

 

Haluatteko osallistua tutkimukseen?

Otamme 60 vuotta täyttäneitä miehiä ja 65 vuotta täyttäneitä naisia kaikkialta Suomesta mukaan postitse toteutettavaan tutkimusosaan. Lisäksi haemme tällä hetkellä naisia, jotka kutsutaan puolivuosittain tarkempiin tutkimuksiin Kuopioon. Osallistujat käyttävät tutkimuksen ajan tutkimusvalmistetta, joka sisältää D-vitamiinia tai on lumevalmiste. Tutkimusvalmisteen lisäksi voi päivittäin nauttia nykyisten suositusten mukaisen D-vitamiinilisän. Osallistuminen on kaikissa vaiheissa vapaaehtoista.

Jos haluatte osallistua tutkimukseen, voitte ilmoittautua mukaan pankkitunnuksilla verkossa, tulostaa ja lähettää ilmoittautumislomakkeet tai tilata ilmoittautumislomakkeet kotiin.

Jotta saisitte kaiken tarvittavan tiedon ennen ilmoittautumista, Teidän tulee lukea tutkimustiedote, varmistaa soveltuvuutenne tutkimukseen ja antaa tutkimussuostumus. Edetkää vaiheesta toiseen aina sivun lopussa olevasta linkistä.

 

Jos haluatte mukaan tutkimukseen, aloittakaa tästä linkistä: Tutkimuksen kulku

Kiitos mielenkiinnosta D-vitamiinihanketta kohtaan!