Yksityishenkilöt vauhdittavat Itä-Suomen yliopiston lahjoituskampanjaa

Yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanja on saanut joulukuun aikana merkittäviä lahjoituksia yksityishenkilöiltä.

Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen on ohjannut merkkipäivämuistamisensa maakunnallisille toimijoille, joiden joukossa on Itä-Suomen yliopisto. Lisäksi yliopisto on saanut varainhankintakampanjansa puitteissa 100 000 euron lahjoituksen kauppatieteelliselle koulutusalalle. Lahjoittaja on suomalainen IT-alalla toimiva yrittäjä ja sijoittaja, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Aiemmin syksyllä joensuulainen yksityishenkilö lahjoitti 10 000 euroa yliopistolle. Lahjoitus kohdentui maatalous-metsätieteelliselle koulutusalalle.

Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanjan kokonaiskertymä on nyt noin 3,2 miljoonaa euroa, ja yliopistolla on vielä puoli vuotta aikaa 6 miljoonan euron keräystavoitteensa saavuttamiseksi.

Yksityishenkilöiden tekemät lahjoitukset ovat olleet verovähennyskelpoisia vuoden 2016 alusta alkaen, mikä on osaltaan lisännyt yksityishenkilöiden kiinnostusta lahjoittaa yliopistoille.