Verkkolahjoitus käynnistyi osana yliopiston varainhankintakampanjaa

Yksityishenkilöt ja yhteisöt voivat nyt osallistua Itä-Suomen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -varainhankintakampanjaan tekemällä verkkolahjoituksen osoitteessa http://lahjoita.uef.fi. Lahjoituksia voi tehdä myös tilisiirtona, johon tarvittavat tiedot löytyvät yliopiston varainhankinnan verkkosivuilta osoitteesta www.uef.fi/varainhankinta. Yhteisöt voivat tehdä 850–250 000 euron suuruisista lahjoituksista verovähennyksen. Koulutusalakohtaiset lahjoitukset ovat mahdollisia lahjoitussumman ollessa vähintään
10 000 euroa.

Valtion ja lahjoittajien yhteinen panostus oli merkittävä Itä-Suomen yliopiston perustamisvaiheessa vuosikymmenen vaihteessa. Lahjoitusten summa oli 6,2 miljoonaa euroa, mikä merkitsi valtion vastinrahan kanssa yhteensä 21,5 miljoonan euron lisäystä yliopiston peruspääomaan. Pääoman tuottoa on käytetty yliopiston opetuksen, tutkimuksen ja strategisten kärkihankkeiden hyväksi. Kärkihankkeet ovat olleet perustana yliopiston uudelle strategialle 2015–2020, jonka mukaisesti yliopisto osallistuu maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisuihin. Tavoitteena on, että vuonna 2020 Itä-Suomen yliopisto on 50 maailman johtavan yliopiston joukossa vahvoilla tutkimusaloillaan.

Itä-Suomen yliopiston toista varainhankintakampanjaa "Tiedosta hyvä tulevaisuus" toteutetaan vuosina 2015–2017. Tavoitteena on päästä myös tällä kertaa vähintään kuuden miljoonan euron lahjoitussummaan, mikä merkitsisi valtion vastinrahan kanssa parhaimmillaan noin 24 miljoonaa euroa, sillä valtio on varautunut pääomittamaan yliopistojen keräämää pääomaa kolminkertaisella summalla. Nämä varat ovat merkittävänä tekijänä sekä yliopiston opetus- ja tutkimusympäristöjen kehittämisessä että uusien tutkimushankkeiden avauksissa jatkossa. Tule mukaan vaikuttamaan uuden tiedon tuottamiseen ja yhteiseen tulevaisuuteemme!

Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanja toteutetaan valtion yliopistoille pääomittamisesta antamien ohjeiden mukaan 1.11.2014–30.6.2017. Rahankeräyslupa POL-2014-12629 (16.10.2014).

Lisätietoja: Tuomo Meriläinen, hallintojohtaja, tuomo.merilainen(at)uef.fi, puh. 0294 45 8002 tai Soile Kosunen, varainhankinnan koordinaattori, soile.kosunen(at)uef.fi, puh. 050 3750 287

Itä-Suomen yliopiston varainhankinnan verkkosivut: www.uef.fi/varainhankinta