UEF-lähettiläillä takana ennätysvuosi lukiovierailuja, uudet lähettiläät haussa elokuussa

Lukuvuoden 2015–2016 UEF-lähettiläät hyvästelevät pian tehtävänsä. Uusien UEF-lähettiläiden haku alkaa elokuussa.

Kolme vuotta sitten käynnistynyt Itä-Suomen yliopiston UEF-lähettiläskonsepti on osoittautunut menestykseksi. Lähettiläät ovat yliopiston opiskelijoita, jotka tekevät omaa yliopistoaan tunnetuksi oppilaitoksissa, messuilla ja eri tapahtumissa sekä jakavat kokemuksiaan opiskelijaelämän arjesta sosiaalisessa mediassa.

”Kolmannen sukupolven” UEF-lähettiläiden eli lukuvuoden 2015–2016 lähettiläiden pesti lähenee loppuaan. Kaksitoista UEF-lähettilästä kertasi vuoden kokemuksiaan Kuopion kampuksella 4. toukokuuta.

Rekrytointipäällikkö Marko Junkkarisen mukaan lähettiläiden vuosi sujui hyvin mallikkaasti.

– Lukiovierailuissa tehtiin selkeä ennätys. UEF-lähettiläät kävivät melkein 140 lukiossa paikan päällä esittelemässä Itä-Suomen yliopiston koulutustarjontaa. Hyvin tuli Suomi tutuksi Ivalosta Hankoon, ja se on huima suoritus, Junkkarinen iloitsee.

Ilahduttavaa on sekin, että UEF-lähettiläät osallistuivat 15–20 koulutusalan messuihin ja muihin tapahtumiin, ohjasivat yliopiston vierailuryhmiä ja työelämään tutustujia sekä olivat aktiivisia sosiaalisessa mediassa.

– Ilosaarirockissa meillä on ollut perinteisesti oma tapahtumateltta, ja UEF-lähettiläät tulevat olemaan mukana myös tänä kesänä.

Opiskelijan näkökulma tulee lähelle lukiolaisia

UEF-lähettiläät ovat saaneet paljon myönteistä palautetta toiminnastaan, muun muassa opiskelualojen monipuolisesta, mielenkiintoisesta ja käytännönläheisestä esittelystä oppilaitoksissa. Moni on pitänyt UEF-lähettiläiden vierailuja maan parhaina yliopistoesittelyinä.

– Monet opot kehuivat esiintymisiä ja sisältöjä tosi paljon. Lukiolaiset kertoivat saaneen paljon uusia ideoita esityksistä. Sitä kehuttiin, että tuotiin esiin juuri opiskelijan näkökulmaa, kertoo UEF-lähettiläistä ohjauksen opiskelija Sanna Tuomisto.

Tuomisto pitää lähettiläsvuottaan hienona kokemuksena.

– Kokonaisuudessaan ihan mahtava vuosi on takana. Tykkäsin tosi paljon olla lähettiläänä. Oli monipuolista tekemistä, reissaamista ja ihmisten kohtaamisia. Kaukaisin lukio, jossa kävin, oli Ivalossa. Kävimme siellä juuri ennen joulua, ja siellä oli ihana joulumaa. Vuoden kohokohta oli ehdottomasti Suomen suurin jatkokoulutustapahtuma Studia-messut Helsingissä joulukuun alussa. Siellä pääsi kohtaamaan paljon lukiolaisia, ja isolla UEF-lähettiläiden porukalla se oli tosi mukavaa.

Lukuvuoden 2015–2016 UEF-lähettiläinä toimivat Sanna Tuomiston lisäksi sosiologian opiskelija Eeli Lohilahti, fysiikan aineenopettajaksi opiskeleva Henri Sihvonen, englannin kielen opiskelija Jenna Kosonen, matemaattisten aineiden aineenopettajaksi ja luokanopettajaksi opiskeleva Jenny Kolström, ravitsemustieteen opiskelija Karim Khanji, hammaslääketieteen opiskelija Katriina Härkönen, sosiaalitieteiden opiskelija Louhi Porvari, luokanopettajaksi opiskeleva Mira Vuojolainen, tietojenkäsittelytieteen opiskelija Rasmus Pasanen, lääketieteen opiskelija Ville Turppo ja oikeustieteen opiskelija Veikko Vauhkonen.

Ohjauksen opiskelijan Sanna Tuomiston lähettiläsvuoden kohokohta oli Studia-messut Helsingissä joulukuussa.

Uusien UEF-lähettiläiden haku käyntiin elokuussa

Lukuvuoden 2016–2017 UEF-lähettiläiden haku käynnistyy 8. elokuuta. Hausta tulee lisätietoa yliopiston tiedotuskanaviin.

Haastattelun jälkeen lähettiläiksi valitaan 12 opiskelijaa, kolme jokaisesta yliopiston tiedekunnasta. Valituksi tulleet lähettiläät aloittavat työsuhteensa syyskuun puolivälissä koulutusjakson jälkeen.

Sanna Tuomisto suosittelee UEF-lähettilään tehtävää reippaalle ja markkinointihenkiselle opiskelijalle, joka tykkää auttaa ja opastaa sekä olla ihmisten edessä ja esiintyä. Marko Junkkarisen mukaan tärkein ominaisuus UEF-lähettiläällä on aito innostus omaa yliopistoa kohtaan.

– Tarvitaan reipasta otetta ja ulospäinsuuntautuneisuutta. Lähettilään tulee esiintyä mielellään niin sosiaalisessa mediassa kuin livenä. Ensi syksynä lähettiläiden on tarkoitus ottaa uutena haltuun videobloggaus, Junkkarinen kertoo.

UEF-lähettiläitä voi seurata facebookissa: https://www.facebook.com/UEFlahettilaat, blogissa: http://blogs.uef.fi/ueflahettilaat, ja instagramissa nimellä @ueflahettilas.

Rekrytointipäällikkö Marko Junkkarinen, p. 050 543 8528, marko.junkkarinen(at)uef.fi