Takaisin

UEF-lähettiläiden kausi päättyy pian – uusien lähettiläiden haku alkaa jo 15.4.

Itä-Suomen yliopiston UEF-lähettiläskonsepti on toiminut nyt menestyksekkäästi kuusi vuotta. Lähettiläät ovat yliopiston opiskelijoita, jotka tekevät omaa yliopistoaan tunnetuksi oppilaitoksissa, messuilla ja eri tapahtumissa sekä jakavat kokemuksiaan opiskelijaelämän arjesta sosiaalisessa mediassa.

Lähettilästoimintaa vetävien suunnittelija Jouko Holopaisen ja rekrytointipäällikkö Marko Junkkarisen mukaan kulunut vuosi on sujunut erinomaisesti. Aktiivinen lähettiläsporukka on vieraillut tähän mennessä jo lähes 170 lukiossa ympäri Suomen. Tämä on UEF-lähettiläshistorian ennätys. Myös aktiivisuus sosiaalisessa mediassa on kasvanut vuosi vuodelta.

Perinteiseen tapaan lähettiläät osallistuivat noin 20:lle koulutusalan messuille ja ohjasivat vierailuryhmiä ja tutustujia kampuksilla. Lisäksi UEF-lähettiläät ovat mukana muissa tapahtumissa kuten SciFestissä, urheilutapahtumissa ja Ilosaarirockissa.

Lukuvuoden 2018–2019 UEF-lähettiläinä toimivat luokanopettajaopiskelija Henna Sillanpää, sosiaalitieteitä opiskelija Hilma Möttönen, englannin kielen ja kääntämisen opiskelija Kaisa Juntunen, ohjauksen opiskelija Viivi Vainikainen, ympäristö- ja biotieteiden opiskelijat Heta Vihonen ja Roosa Pehkonen, kemian opiskelija Santeri Haataja, terveyden edistämisen opiskelija Kia Honkanen, oikeustieteen opiskelija Johanna Karvinen, kauppatieteiden opiskelija Anni Miettinen sekä lääketieteen opiskelijat Nikolas Nurmesviita ja Sanni Särkkä.

Lähettilään viesti on vakuuttava

UEF-lähettiläät ovat saaneet paljon hyvää palautetta toiminnastaan. Muun muassa esittelyn ammattimaisuus, käytännönläheisyys ja opiskelijalähtöisyys ovat saaneet kiitosta oppilaitoksissa. Lukiolaisilta saatu suora palaute onkin ollut monen lähettilään mielestä yksi parhaista kokemuksista lähettiläsvuoden aikana.

– Parasta on ollut päästä kiertelemään lukioita ympäri Suomen ja olla tsemppaamassa lukiolaisia tulevaisuuden suunnan löytämisessä. On ollut myös mahtavaa tutustua muihin lähettiläisiin ja saada uusia kavereita oman aineen ulkopuolelta, kertaa lääketieteen lähettiläs Sanni Särkkä.

Uusien UEF-lähettiläiden haku käynnistyy tänä vuonna jo keväällä

Lukuvuoden 2019–2020 UEF-lähettiläiden haku käynnistyy 15. huhtikuuta. Aikaistetun hakuajan toivotaan tavoittavan kiinnostuneet opiskelijat vielä paremmin ja mahdollistavan pikaisemman toiminnan aloittamisen syksyllä. Hakuprosessiin liittyvien haastattelujen jälkeen lähettiläiksi valitaan 12 opiskelijaa, kolme jokaisesta yliopiston tiedekunnasta. Valituiksi tulleet lähettiläät aloittavat työsuhteensa syyskuun alussa koulutusjakson jälkeen.

– UEF-lähettilään täytyy olla innokas esiintyjä, joka on valmis kohtaamaan ihmisiä ja keskustelemaan heidän kanssaan. Lähettiläille esitetään paljon kysymyksiä, joten heillä täytyy olla halu auttaa esimerkiksi sellaisia nuoria, jotka eivät vielä osaa hahmottaa itselleen mieluista alaa. UEF-lähettilään tehtävät ovat muutoin monipuolisia, ja tästä saa huikeaa työkokemusta, englannin kielen ja kääntämisen opiskelija Kaisa Juntunen listaa.

UEF-lähettiläitä voi seurata Facebookissa: https://www.facebook.com/UEFlahettilaat, blogissa: http://blogs.uef.fi/ueflahettilaat, Instagramissa nimellä @ueflahettilas , Youtubessa nimellä UEF-lähettiläät sekä Snapchatissa nimellä uniuef.

Lisätietoja:
Rekrytointipäällikkö Marko Junkkarinen, p. 050 543 8528, marko.junkkarinen(at)uef.fi