Suomen Ekonomeilta 25 000 euron lahjoitus kauppatieteelliselle koulutusalalle

Suomen Ekonomit päätti liittokokouksessaan 20.5. lahjoittaa kauppatieteellisestä koulutuksesta ja tutkimuksesta vastaaville yliopistoille 500 000 euroa. Summa jaetaan yliopistoille suhteutettuna suoritettujen kauppatieteen alan maisterin tutkintojen määrään. Itä-Suomen yliopiston osuus on 25 000 euroa.

– Toivomme samalla antavamme esimerkin, joka kannustaa pitämään huolta tärkeimmästä pääomastamme, osaamisesta, sanoo Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää.

Saranpää korostaa, että kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen laatu on liitolle keskeinen strateginen tavoite.

– Ekonomit toivoo, että lahjoitus tukee alan kansallista yhteistyötä ja kauppatieteellisen koulutuksen jatkuvaa sisällöllistä kehittämistä sekä vie eteenpäin opiskelijoiden joustavia opiskelumahdollisuuksia. Lahjoituksen myötä sitoudumme myös jatkamaan tiivistä yhteistyötä Suomen Kauppakorkeakoulut ABS ry:n kanssa, Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja Hanna-Leena Hemming painottaa.

Lahjoituksen myötä Suomen Ekonomit tulee syksyllä 2017 näkymään iloisissa lahjoitusmerkeissä niissä 10 yliopistossa, joissa on kauppatieteiden koulutusvastuu.

Timo Saranpää, puheenjohtaja, Suomen Ekonomit, p. 050 5236005

Hanna-Leena Hemming, toiminnanjohtaja, Suomen Ekonomit, p. 050 5113048