Savon Syöpärahastolta tukea Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan

Akateeminen rehtori Jaakko Puhakka (vas.) ja rehtori Jukka Mönkkönen vastaanottivat Savon Syöpärahaston lahjoituksen rahaston hoitokunnan puheenjohtajalta Veli-Matti Kosmalta, Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen hallituksen puheenjohtajalta Pirkko Kourilta ja rahaston hoitokunnan varapuheenjohtajalta Jukka Pelkoselta.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen alainen Savon Syöpärahasto lahjoittaa 20 000 euroa Itä-Suomen yliopistolle. Lahjoitus kohdentuu yliopiston varainhankintakampanjaan lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle. Yliopiston toimintaa vahvistavan lahjoituksen arvo kasvaa valtion vastinrahan myötä.

– Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan monialainen lääketieteellinen tutkimus on erittäin tärkeää koko alueellemme, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kouri.

Professorit Veli-Matti Kosma ja Jukka Pelkonen pitävät myös lahjoitusta erittäin merkittävänä tunnustuksena yliopiston korkeatasoiselle työlle lääketieteen alan hyväksi Itä-Suomessa.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys on vuonna 1959 perustettu kansanterveysjärjestö, joka on Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö ja osa Syöpäjärjestöjä. Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksellä on useita rahastoja, jotka jakavat avustuksia eri elämäntilanteissa oleville syöpään sairastuneille.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen Savon Syöpärahasto jakaa apurahoja Itä-Suomen alueella tehtävään syöpätutkimukseen. Se tukee etenkin Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan vastuualueella korkeatasoista tieteellistä syöpätautien tutkimustoimintaa. Lisätietoa yhdistyksen tutkimusapurahoista: https://www.pohjois-savonsyopayhdistys.fi/yhdistys/tutkimusapurahat/

Pirkko Kouri, hallituksen puheenjohtaja, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys, p. 044 3478422, pirkko.kouri(at)savonia.fi

Veli-Matti Kosma, hallituksen varapuheenjohtaja, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys; hoitokunnan puheenjohtaja, Savon Syöpärahasto, p. 0500 675780, veli-matti.kosma(at)uef.fi

Jukka Pelkonen, hoitokunnan varapuheenjohtaja, Savon Syöpärahasto, p. 050 3384736, jukka.pelkonen(at)uef.fi