Professori Teppo Hujalalle IUFRO:n Small-scale Forestry -tutkimuksen Brandl-palkinto

Yksityis- ja yhteisömetsätalouden tutkijoiden kansainvälinen tutkijaverkosto (IUFRO 3.08.00 Small-scale Forestry) myönsi vuoden 2018 tunnustuspalkintonsa Itä-Suomen yliopiston metsäbiotalouden ennakoinnin professori Teppo Hujalalle. Palkinto julkistettiin ja luovutettiin 11.6. Vaasan yliopistolla, Itä-Suomen yliopiston kumppaneineen järjestämässä konferenssissa ”Transformations towards a new era in small scale forestry”.

Palkinto kantaa ryhmän perustajiin kuuluvan saksalaisen emeritusprofessori Helmut Brandlin nimeä. Palkinto on perustettu vuonna 2008, ja se myönnetään merkittävästä panostuksesta pienmetsätalouden tutkimuksen hyväksi. Hujala on julkaissut yli 30 perhemetsänomistajiin liittyvää tieteellistä artikkelia, pitänyt esitelmiä yhdeksässä IUFRO 3.08-ryhmän konferenssissa ja toiminut ryhmän kahden kokouksen (Kuusamo 2011, Vaasa 2018) järjestelytoimikunnan puheenjohtajana. Lisäksi hän toimii ryhmän oman tieteellisen sarjan, Springerin Small-scale Forestryn toimittajana.

Suomalaisista tutkijoista Brandl-palkinnon on tätä aiemmin saanut Helsingin yliopiston yksityismetsätalouden professori Heimo Karppinen vuonna 2013.