Osuuskunta KPY:ltä tukea Itä-Suomen yliopiston lääketieteille

Osuuskunta KPY on lahjoittanut Itä-Suomen yliopiston lääketieteiden koulutusalalle 150 000 euroa alueellisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Lahjoitus on ensimmäinen lääketieteiden koulutusalalle suunnattu lahjoitus meneillään olevalla varainhankintakaudella.

Hallintojohtaja Tuomo Meriläinen (vas.) otti lahjakirjan vastaan Osuuskunta KPY:n edustajiston puheenjohtajalta Pekka Kantaselta.

Osuuskunta KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantasen mukaan KPY kantaa lahjoituksen myötä yhteiskuntavastuuta nykyisessä taloustilanteessa.

– Yliopisto luo Itä-Suomeen koulutuksen ja huippututkimuksen keinoin kilpailukykyä vahvistavia innovaatioita, jotka auttavat alueen yritystoiminnan kehittämistä. KPY lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle 125 000 euroa vuonna 2008, Kantanen sanoo.

– Osuuskunta KPY:n lahjoitus yliopistollemme on erittäin merkittävä. Sen avulla voimme entisestään vahvistaa kilpailukykyämme ja siten edistää Pohjois-Savon ja koko itäisen Suomen kehitystä ja hyvinvointia, kertoo Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.

Itä-Suomen yliopisto on Suomen suurin lääkärikouluttaja. Sydän- ja verisuonitaudit, aineenvaihduntasairaudet, neurotieteet, translationaalinen syöpätutkimus sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet kuuluvat yliopiston strategisiin tutkimusalueisiin.

Lisätietoa:

Osuuskunta KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen, puh. 044 355 8998
Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläinen, puh. 029 445 8002

Osuuskunta KPY on kuopiolainen, pitkäaikainen omistaja ja sijoittaja, jonka merkittävimmät omistukset ovat Enfo Oyj:ssä, Voimatel Oy:ssä, Vetrea Terveys Oy:ssä, Technopolis Kuopio Oy:ssä ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteenissa. KPY-konserni työllistää yli 1 800 henkilöä.
www.kpy.fi

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on reilut 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta.
www.uef.fi