Takaisin

Oikeustieteiden laitokselle opetuksen kehittämisyksikkö

Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitokselle on perustettu oikeustieteiden opetuksen kehittämisyksikkö (OSKU). Yksikkö toimii avoimena alustana oikeustieteellisen koulutuksen kehittämiselle ja laitoksen opetuksen laatutyötä tukevalle yhteistyölle.

– Itä-Suomen yliopiston strategisena tavoitteena on olla Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö. Kehittämisyksikön perustamisella toimimme osaltamme tämän tavoitteen toteuttamiseksi, oikeustieteiden laitoksen johtaja, professori Tapio Määttä kertoo.

Oikeustieteiden laitoksen opetuksen kehittämisen painopisteitä ovat työelämälähtöisyys, vuorovaikutustaidot, joustava etäopiskelu, jatkuva oppiminen ja kansainvälisyys.

– Työelämätarpeiden tunnistaminen ja ennakointi ovat laitoksen koulutussisältöjen kehittämisen perusta. Haluamme systemaattisesti kehittää sellaisia pedagogisia ratkaisuja, jotka vahvistavat opiskelijoiden työelämätaitoja. Panostamme jatkossa edelleen myös työelämätarpeita vastaavien monitieteisten opintokokonaisuuksien, esimerkiksi oikeuspsykologia, kehittämiseen yhdessä muiden Itä-Suomen yliopiston oppiaineiden kanssa, Määttä perustelee.

Kaikki oikeustieteiden laitoksen opintojaksot ovat suoritettavissa myös avoimessa yliopistossa. Itä-Suomen yliopisto on tällä hetkellä oikeustieteen jatkuvan oppimisen keskeinen toimija Suomessa.

- Uudet kaikille avoimet, valtakunnallisesti ainutlaatuiset oikeustieteen MOOC-kurssimme antavat jokaiselle mahdollisuuden tutustua oikeustieteen opiskeluun. MOOC-kurssimme soveltuvat myös lukiolaisten tutustumiskursseiksi yliopisto-opintoihin, Määttä kertoo.

Lisätietoja: oikeustieteiden laitoksen johtaja, professori Tapio Määttä (tapio.maatta(at)uef.fi, puh. 050 575 1589).

Oikeustieteiden opetuksen kehittämisyksikön nettisivut: https://www.uef.fi/web/oikeustieteet/opetuksen-kehittamisyksikko