Takaisin

Lukiolaiset valintojen äärellä – UEFin koulutukset esillä Abi-päivillä

Itä-Suomen yliopiston Abi-päivät järjestetään tänä vuonna Kuopion kampuksella maanantaina 13.11. klo 9.00–14.00 ja Joensuun kampuksella perjantaina 17.11. klo 10.00–14.00. Abi-päivillä esitellään UEFin koulutustarjontaa ja ajankohtaisia hakemiseen liittyviä asioita. Tapahtumaan odotetaan reilu 2 000 lukiolaista opettajineen.

Joensuun kampuksen Abi-päivillä esitellään myös Maanpuolustuskorkeakoulun tarjontaa, ja Kuopiossa taas esillä on Lapin yliopisto. Mukana on muitakin yhteistyötahoja, kuten opiskelijoiden ainejärjestöt, Savonia- ja Karelia-ammattikorkeakoulut, Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak, Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto, Pohjois-Karjalan kesäyliopisto, Snellman-kesäyliopisto, urheiluakatemiat ja Kuopion yliopistollinen sairaala.

Lukioiden opinto-ohjaajille ja rehtoreille järjestetään Abi-päivien yhteydessä ajankohtaiskatsaus ja hakuinfo.  Korkea-asteen valinnoissa on tapahtumassa merkittäviä muutoksia tulevina vuosina ja näistä on Abi-päivillä tietoa niin tuleville hakijoille kuin ohjauksen ammattilaisille.

Savonlinnan kampuksen koulutukset siirtyvät syksyllä 2018 Joensuun kampukselle. Tulevan kevään yhteishaussa kaikki opettajankoulutuksen hakukohteet ovatkin nyt ensimmäistä kertaa tarjolla yhdellä kampuksella. Siirron myötä Joensuuhun muodostuu Suomen laaja-alaisin opettajankoulutuskokonaisuus.

Abi-päivillä on mahdollisuus kuulla ja kysellä myös UEF-lähettiläiden kokemuksia yliopistossa opiskelusta. UEF-lähettiläät ovat opiskelijoita, jotka kertovat yliopiston koulutustarjonnasta ja opiskelijan arjesta eri tapahtumissa, kouluvierailuilla ja sosiaalisessa mediassa pitkin vuotta.

Itä-Suomen yliopiston hakuopas 2018 löytyy mobiililähtöisestä sivustosta https://haeyliopistoon.fi/. Mukana on myös Koulutustarjontaesite 2018 ja kaikki muu yliopistoon hakemiseen liittyvä materiaali. Sivustolla voi myös muun muassa tutustua UEF-lähettiläisiin, tehdä leikkimielisen uratestin ja laskea lähtöpisteet Itä-Suomen yliopiston koulutuksiin.

Abi-päivien ohjelma: https://haeyliopistoon.fi/opinto-ohjaajille/abi-paivat-ja-vierailut/
UEF-lähettiläät: https://haeyliopistoon.fi/uef-lahettilaat/


Lisätietoja:

Kuopion Abi-päivä: Suunnittelija Jouko Holopainen, p. 044 7163623, jouko.holopainen(at)uef.fi
Joensuun Abi-päivä: Rekrytointipäällikkö Marko Junkkarinen, p. 050 543 8528, marko.junkkarinen(at)uef.fi