Kuopiolaistutkijan ilmastonmuutosvideo leviää edelleen maailmalla

Ilmatieteen laitoksen tutkija Antti Lipponen jakoi elokuun alussa omalla Twitter-tilillään videon, jossa hän kuvaa maailmanlaajuista ilmaston lämpenemistä vuodesta 1900 saakka. Video pohjautuu NASAn avoimeen dataan maailman keskilämpötiloista.

- Omalta Twitter-tililtäni twiittiä on uudelleentwiitattu noin 7800 kertaa. Pelkästään minun twiittiäni on nähnyt tällä hetkellä noin 900 000 ihmistä. Omien tietojeni ja laskelmieni mukaan videota on tällä hetkellä katsottu ainakin viidestä kymmeneen miljoonaa kertaa, sanoo Lipponen.

Lipponen on Itä-Suomen yliopiston alumneja. Hän väitteli vuonna 2014 Sovelletun fysiikan laitokselta aiheenaan teollisuusprosessien tomografiakuvantamiseen liittyvien laskentamenetelmien kehitys. Yliopiston jälkeen Lipponen on jatkanut uraansa Ilmatieteen laitoksella, jossa hän keskittyy tutkimuksessaan erityisesti aerosolien kaukokartoitukseen liittyvien laskentamenetelmien kehitykseen.

Ilmastonmuutosvideon lisäksi Lipponen on jakanut Twitter-tilillään muun muassa erilaisiin luonnonilmiöihin, kuten myrskyihin ja tulivuorenpurkauksiin liittyviä satelliittikuvia, ja ilmastoon tai säähän liittyviä visualisointeja. Tulevaisuudessa Lipponen aikoo tutkimuksensa lisäksi jatkaa edelleen vastaavien ilmastoon ja säähän liittyvien videoiden ja visualisointien tekemistä.

Lisätietoja: Antti Lipponen, antti.lipponen@fmi.fi

Katso video Twitterissä https://twitter.com/anttilip