Juhani Laurinkari unkarilaisen Corvinus University of Budapest -yliopiston professoriksi

Itä-Suomen yliopiston emeritusprofessori Juhani Laurinkari on nimitetty unkarilaisen Corvinus University of Budapest -yliopiston professoriksi 28. syyskuuta alkaen. Yliopisto on yhteiskuntatieteellisellä alalla Unkarin johtava korkeakoulu.

Laurinkari on työskennellyt lehtorina, apulaisprofessorina ja professorina Kuopion yliopistossa ja sittemmin Itä-Suomen yliopistossa 40 vuotta. Opetus- ja tutkimustyön lisäksi hän on työskennellyt yliopiston hallintotehtävissä muun muassa dekaanina, laitosjohtajana sekä vammaistutkimusyksikön johtajana. Luottamustehtävissä Laurinkari on toiminut muun muassa Professoriliiton hallituksessa sekä Itä-Suomen yliopistossa Professoriliiton nimeämänä JUKOn luottamusmiehenä.

Laurinkari kansainvälisesti laajasti verkostoitunut tutkija. Hän on muun muassa European Academy of Sciences & Arts -akatemian pysyvä jäsen sekä Suomen delegaation johtaja vuoteen 2019 saakka ja työskenteli Wismarin korkeakoulun taloustieteiden tiedekunnan vierailevana professorina kaudella 2014–2016. Laurinkari on myös keskittynyt väitöskirjatöiden ohjaukseen Suomessa ja Keski-Euroopassa, ja hän johtaa suomalais-saksalaista tohtorikoulua. Hän on ohjannut 64 väitöskirjaa.

Laurinkarin mittava julkaisutoiminta kattaa yli 250 julkaisua. Hän on jatkanut julkaisutoimintaansa viime vuosina aktiivisesti. Viimeisimmät kirjat häneltä ilmestyivät vuosina 2017 ja 2018.

Lisätietoja: Juhani Laurinkari, puh. 050 555 0440, juhani.laurinkari(at)uef.fi