Takaisin

Itä-Suomen yliopistolle rahoitus pohjoismaiseen ympäristöoikeuden maisteriohjelmaan

Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitos on saanut Pohjoismaiden ministerineuvoston Nordic Master -ohjelmasta yhdessä Uppsalan ja Tromssan yliopistojen oikeustieteellisten tiedekuntien kanssa 200 000 euron, 1,5 miljoonan Tanskan kruunun, rahoituksen pohjoismaisen ympäristöoikeuden yhteistutkinto-ohjelman käynnistämiseen. Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella ohjelmaa toteuttaa CCEEL. Nordic Master in Environmental Law (NOMPEL) on ensimmäinen Pohjoismaiden ministerineuvoston Nordic Master -instrumentin rahoittama oikeustieteellisen alan yhteisohjelma Pohjoismaissa.

Nordic Master -ohjelman tavoitteena on kansainvälistää laadukasta pohjoismaista korkeakoulutusta ja tarjota yliopistojen vahvuusaloihin sekä tutkimukseen perustuvia maisteriohjelmia. Nordic Master -ohjelman vuoden 2017 hakukierroksella rahoituksen sai kaksi kansainvälisistä yhteisohjelmaa.

NOMPEL-ohjelmaa koordinoi Uppsalan yliopisto. Ohjelman valmistelu käynnistyy keväällä 2018 ja ensimmäiset opiskelijat aloittavat syksyllä 2019. Aloituspaikkoja on vuosittain 25.

NOMPEL-ohjelma perustuu yliopistojen yhdessä rakentamaan tutkintorakenteeseen, jonka sisällöllisinä ympäristöoikeudellisina painopistealoina ovat ilmasto, energia ja luonnonvarat. Opiskelijat aloittavat opintonsa Uppsalan yliopistossa, siirtyvät sen jälkeen Itä-Suomen yliopistoon ja viimeisen opintokokonaisuuden opiskelijat suorittavat Tromssan yliopistossa.

Lisätietoja: yliopistonlehtori Seita Romppanen, seita.romppanen(at)uef.fi ja http://www.cimo.fi/ohjelmat/nordic_master, https://www.uef.fi/web/cceel