Takaisin

Ilmastoiltapäivä Kuopion kampuksella 7.10.

Itä-Suomen yliopisto järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa ensimmäistä kertaa Ilmastoiltapäivän molemmissa kampuskaupungeissaan osana valmisteilla olevaa yliopiston ilmasto-ohjelmaa. Joensuun tapahtuma pidettiin syyskuun lopussa, ja nyt vuorossa on Kuopion kampus.

Ilmastoiltapäivän ohjelmassa on monipuolisesti konkreettista tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen aiheuttamista terveysvaikutuksista. Tutkijat kertovat tiedetuokioissa ja tietoiskuissa muun muassa hulevesien puhdistuksesta biohiilen avulla, sekä puun pienpolton ilmastovaikutuksista.  SIMO-pienpolttosimulaattori avaa konkreettisesti kotitalouksien pienpolton, kuten saunan lämmityksen ilmastovaikutuksia.

Ilmastoiltapäivä pidetään Kuopion kampuksella maanantaina 7. lokakuuta klo 12-16 Snellmania -rakennuksen 1.- ja 2. kerroksen aulatiloissa osoitteessa Yliopistonranta 1E.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ilmastoasioista!

Lue lisää iltapäivän ohjelmasta verkossa osoitteessa http://www.uef.fi/fi/web/ilmastoiltapaiva/ilmastoiltapaiva-kuopiossa-7.10.2019

Itä-Suomen yliopiston ilmasto-ohjelman mukaan yliopiston tavoitteena on olla hiilineutraali yliopisto vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on myös löytää yhdessä yliopistolaisten ja muiden yliopiston yhteistyötahojen kanssa entistä parempia ja toimivampia tapoja ilmastonmuutoksen ymmärryksen lisäämiseksi ja sen vaikutusten vähentämiseksi.

Lisätietoja: Laatukoordinaattori Saila Vaittinen, saila.vaittinen (at) uef.fi, p. 040 564 8985