Takaisin

Hyaluronaanitutkimuksen avoin juhlasymposium Kuopiossa 10.11.

Kuopiossa on hieno mahdollisuus saada ajankohtaista tietoa hyaluronaanitutkimuksesta 10. marraskuuta. Kaikille avoin kansainvälinen symposium juhlistaa professoripariskunta Raija ja Markku Tammen uraauurtavaa 35-vuotista tutkimustyötä hyaluronaanin parissa.

Englanninkielinen symposium järjestetään 10.11.2017 klo 9–17 Tietoteknian auditoriossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Jatko-opiskelijoilla on mahdollisuus saada osallistumisesta opintopiste. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 1. marraskuuta mennessä verkkolomakkeella osoitteessa https://elomake.uef.fi/lomakkeet/17759/lomake.html

Hyaluronaani on yksi soluväliaineen keskeisistä makromolekyyleistä, joka tukee normaalien solujen liikkuvuutta ja jakautumista, mutta voi toisaalta edistää esimerkiksi syövän kasvua ja leviämistä. Juhlasymposiumissa hyaluronaanitutkimuksen ajankohtaisia näkökulmia esittelevät kuopiolaisten tutkijoiden lisäksi useat vierailevat puhujat. Avainpuhujina ovat Vincent Hascall Lerner-tutkimusinstituutista, Alberto Passi Insubrian yliopistosta, Anthony Day Manchesterin yliopistosta, Evi Heldin Uppsalan yliopistosta ja Jens Fischer Düsseldorfin yliopistosta.

Kuopiossa tutkitaan hyaluronaanin roolia erityisesti tulehduksessa ja syövässä. Juhlasymposiumissa kuullaan näiden aihepiirien lisäksi myös muun muassa hyaluronaanin merkityksestä infarktista paranemisessa ja hyaluronaanituotannon säätelymekanismeista.

Hyaluronaanisymposiumin ohjelma

Hyaluronaanitutkimusryhmän verkkosivu