Takaisin

Huippuasiantuntijat pureutuvat kaupallistamiseen Health19-seminaarissa Tahkolla 4.4.

Tahkolla 4. huhtikuuta järjestettävä Health19-seminaari tarjoaa monipuolisen kattauksen terveysalan trendeistä, yritysmaailmasta ja tutkimuksen kaupallistamisesta kiinnostuneille. Itä-Suomen yliopisto järjestämä seminaari on Tahko Ski Lift Pitchin maksuton oheistapahtuma.

– Kuopion seudulla on harvoin tarjolla tällaista läpileikkausta terveysalalta lääkekehityksestä ja diagnostiikasta aina ravitsemukseen ja digitaalisiin sovelluksiin. Vinkit esimerkiksi yrityksen rakentamisesta ja rahoituksen keräämisestä ovat hyödyksi muidenkin alojen yritystoimintaa pohtiville, toteaa Aurealis Pharma Oy:n toimitusjohtaja, Professor of Practice Juha Yrjänheikki, joka juontaa Health19-seminaarin.

Tahko Ski Lift Pitchissä 4.–5. huhtikuuta startup- ja startagain-yritykset kohtaavat sijoittajia ja liike-elämän konkareita ja kisaavat 25 000 euron palkinnosta liikeideansa edistämiseen. Itä-Suomen yliopisto on Kuopion kauppakamarin järjestämän tapahtuman pääkumppani. Oheistapahtumana yliopisto järjestää englanninkielisen Health 19-seminaarin, jossa teemana ovat terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät innovaatiot ja liiketoiminta. Puhujina on kaupallistamisen ja yritysmaailman huippuasiantuntijoita.

Keynote-puhujana on kaupallistamisyritys InterMedi Groupin toimitusjohtaja Chris Winter, joka on myös osakkaana riskipääomarahasto Brightstar Partnersissa. Suomalaisyrityksen menestystarinasta kertoo Blueprint Geneticsin Jussi Paananen. Ekosysteemiajattelua ja -hankkeita valottaa Orionin Jyrki Lehtimäki ja kestävän ravitsemusbisneksen näkymiä Valion Anu Kaukovirta-Norja. –  Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö on esillä monin tavoin ja yleisökin toivottavasti tuo näkökulmiaan keskusteluun.

– Herantis Pharman ja Bioteollisuus ry:n Pekka Simulan katsausta suomalaiseen biotieteiden teollisuuteen ei kannata jättää väliin. Janne Mönkkönen Tiedolta taas kertoo, miten digitaalisuus ja data tulevat osaksi perinteisempää lääkekehitystoimintaa, Yrjänheikki vinkkaa.

Seminaarissa esittäytyvät myös Kuopio Health, Business Center, Kuopio Entrepreneurship Society ja Savilahden hankkeet.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa. Haastatteluja voidaan pyynnöstä sopia ennalta.

Health19 -seminaari on osa ESR-rahoitteista Savilahden innovaatioalusta -selvityshanketta, jonka päärahoittajana on Etelä-Savon ELY-keskus.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Juha Yrjänheikki, Professor of Practice, toimitusjohtaja, p. 045 843 3550, juha (at) aurealispharma.com

Tahko Ski Lift Pitch ja Health19 -seminaari – ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.tahkoslp.com/home