Akateemisen rehtorin tehtävään haastatellaan kuusi hakijaa

Itä-Suomen yliopiston hallitus valitsi akateemisen rehtorin tehtävää hakeneista haastateltavaksi Markku Hauta-Kasarin, Risto Honkosen, Maria Lähteenmäen, Tapio Määtän, Elina Oksasen ja Asla Pitkäsen. Hallitus valitsi haastateltavat kokouksessaan 21. elokuuta.

Ehdokkaiden haastattelut pidetään 5. syyskuuta. Hallituksen tavoitteena on valita uusi akateeminen rehtori 1. lokakuuta.

Itä-Suomen yliopiston akateemisen rehtorin tehtävään haki määräaikaan 15.8. mennessä yhdeksän henkilöä:
•    FT Markku Hauta-Kasari, tietojenkäsittelytieteen professori ja laitoksen johtaja, Itä-Suomen yliopisto
•    KT Risto Honkonen, Pirkanmaan turvallisuusklusterin johtaja, Tampereen yliopisto
•    FT Silja Kostia, tekniikan alan yksikön johtaja, Lahden ammattikorkeakoulu
•    TkT Kimmo Leppänen, Technology and Application Manager, Mettler Toledo GmbH
•    FT Maria Lähteenmäki, historian professori, Itä-Suomen yliopisto
•    OTT Tapio Määttä, ympäristöoikeuden professori, laitosjohtaja, Itä-Suomen yliopisto
•    FT Elina Oksanen, kasvifysiologian ja bioteknologian professori, varadekaani, Itä-Suomen yliopisto
•    LT, FT Asla Pitkänen, neurobiologian professori, Itä-Suomen yliopisto
•    MMT Hannu Saarenmaa, CEO and Co-owner, Sertifer Consulting Oy Ltd

Akateeminen rehtori työskentelee rehtorin työparina ja vastaa yliopiston opetus- ja tutkimusasioista. Rekrytoitavan akateemisen rehtorin päätoimipaikka Joensuu.

Nykyisen akateemisen rehtorin Harri Siiskosen toimikausi päättyy vuoden lopussa, ja hän ei hakenut seuraavalle kaudelle.

Keväällä hallitus valitsi rehtori Jukka Mönkkösen toiselle viisivuotiskaudelle. Rehtoreiden uusi toimikausi alkaa vuoden 2020 alussa ja päättyy vuoden 2024 lopussa.

Hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, 050 3378 712