Koulutus: Tietoturvan hallintajärjestelmät palvelutyön tueksi (tulossa syksyllä)

Koulutus: Palvelusuunnittelu 8.5-10.5.2019

”Palvelusuunnittelu (ITIL Service Design Intermediate) koulutus sisältää laadukkaan valmennuksen palvelusuunnittelun elinkaaren vaiheen kuvaamiin käytäntöihin, prosesseihin ja toimintamalleihin käytännönläheisestä näkökulmasta. Valmennuksen aikana kuvataan kiinnostavasti ja elävästi palvelusuunnittelun tarkoitus ja tavoitteet sekä korkean laadun varmistaminen toimivien, hyvien käytäntöjen ja reaalimaailman esimerkkien kautta. Koulutuspäivien aikana käydään tarkasti läpi suunnitteluun liittyvät toimintamallit, sen oikea merkitys organisaatiossa ja miten sitä tulisi oikeassa palvelutuotannossa lähestyä. Koulutuksen aikana tulee hyvin esille palvelusuunnittelun toteuttaminen käytännössä ja miten oikeissa organisaatioissa on asiaa lähestytty.”

Koulutuksen toteuttaa: JSM Consulting Oy

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Koulutuksen aikataulu:
 • Ke 8.5 klo 9-16 
 • To 9.5 klo 9-16 
 • To 10.5 klo 9-16

Paikka: Technopolis Kuopio, Microkatu 1, E16+E17

 


Koulutus: Asiakaspalvelu ja palveluluettelon hallinta (16.4, 17.4, 18.4, 24.4)

Asiakaspalvelu ja palveluluettelon hallinta -koulutus koostuu kolmesta lähipäivästä ja kahdesta etäpäivästä. Koulutuksen tarkoituksena on tarjota osallistujille perusteet pilvipalveluiden hyödyntämisestä osana liiketoimintaa, ymmärtää asiakaspalvelun ja asiakastyytyväisyyden merkitys digitaalisella aikakaudella ja auttaa organisaatioita rakentamaan johdonmukaisia ja selkeästi kuvattuja palveluita, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin. Etäpäivät koostuvat ennakkotehtävästä ja ennakkomateriaalista, jonka organisaatioiden työntekijät voivat tehdä omalla ajallaan. Etäpäivän tehtävät käydään läpi viimeisenä koulutuspäivänä 24.4.2019.

 

1) Amazon Web Services (AWS) -Essentials 16.4.2019

Koulutuksessa tutustutaan Amazonin AWS-palveluihin ja tekniikoihin.

Lisätietoa koulutuksesta:

AWS:n kuvaus kurssista: https://aws.amazon.com/training/course-descriptions/essentials/

Sovelton kuvaus: https://www.sovelto.fi/tuote/aws-essentials/

Koulutuksen toteuttaa: Sovelto Oyj

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Koulutuksen aikataulu:

 • Ti 16.4 klo 9-16

Paikka: Technopolis Kuopio, Microkatu 1, E24+E25

 

 

 

2) Asiakaspalvelukoulutus 17.4 ja 18.4

Koulutuksen teemat ovat: Hyvä asiakaspalvelu ja erinomainen asiakaskokemus, Asiakaskontaktin perusteet kirjoittaen (chatissa ja sähköpostissa), asiakaskontaktin perusteet puhelimessa ja haastavat asiakastilanteet.Koulutuksessa käydään läpi mm. mitä on hyvä asiakaspalvelu, mitä asiakkaat odottavat asiakaspalvelulta nykypäivänä, mistä hyvä asiakaskokemus muodostuu, kuinka asiakas kohdataan eri palvelukanavissa ja mitä ovat haastavat asiakaspalvelutilanteet. Koulutuksesta järjestetään kaksi toteutusta, joiden sisältö on sama. Ilmoittaudu koulutuspäivään, joka sopii sinulle parhaiten.

Koulutuksen toteuttaa: Marckwort Oy

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Koulutuksen aikataulu:

 • Ke 17.4 klo 9-16
 • To 18.4 klo 9-16

Paikka: Kuopion Musiikkikeskus, Jousisto (3.krs)

 

 

3) Palvelunhallintatyökalujen itsepalveluportaali- ja palveluluettelonäkymät 24.4.2019

Koulutuksessa tutustutaan usean eri palvelunhallintatyökalun tarjoamiin palveluluettelo- ja itsepalveluportaalinäkymiin ja käydään läpi näiden merkitys osana modernia palvelunhallintaa. Koulutuspäivän aikana on yrityspuheenvuoroja, joissa yritykset kertovat omia havaintoja ja näkemyksiään palveluluettelonhallinnasta ja itsepalveluportaalin käyttöönotosta.

Koulutuksen toteuttaa: TUPLA-hanke ja yrityspuheenvuorot

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Koulutuksen aikataulu:

 • Ke 24.4 klo 9-16

Paikka: Kuopion Musiikkikeskus, Jousisto (3.krs)

 


Seminaari: Toimistossa käryää DIGI -seminaari 12.11.2018

 

Ma 12.11.2018 klo 12-17.30
Sokos Hotel Puijonsarvi, kokoustila Suojalinna, Kuopio

Toimistossa käryää DIGI -tapahtumassa kuullaan viisi mielenkiintoista puheenvuoroa tekoälyn ja koneoppimisen vahvasta tulemisesta työelämään sekä kuinka voimme hyödyntää digityökaluja päivittäisessä työssämme. 

Pääpuhujana tilaisuudessa on Vuoden puhuja 2018, tietokirjailija Antti Merilehto. Kuluvan vuoden myydyimmän bisneskirjan ”Tekoäly – matkaopas johtajalle” kirjoittaja avaa puheenvuorossaan mitä tekoäly on, miten koneoppiminen toimii ja miltä työelämä näyttää kun tekoäly tekee osan töistä.

TEKOÄLY TYÖKAVERINA | Antti Merilehto - Vuoden puhuja 2018

Tekoäly työkaveriksi -puheenvuorossaan Merilehto avaa mitä tekoäly on, miten koneoppiminen toimii ja miltä työelämä näyttää kun tekoäly tekee osan töistä. Tekoäly – matkaopas johtajalle (2018) kirjan kirjoittaja Antti Merilehto on tehnyt työuran digitaalisen liiketoiminnan parissa, muun muassa Googlen Euroopan pääkonttorilla. Tällä hetkellä hän toimii maajohtajana Finch Finlandilla. Ulkomailla vietettyjen vuosien aikana Merilehto on ehtinyt kartuttaa näkemystään erilaisista markkinoista ja toimialoista sekä kokemusta niin b2b- kuin b2c-asiakkuuksista ja digitaalisen myynnin rakentamisesta. Tekoäly – matkaopas johtajalle on alkuvuoden 2018 myydyin bisneskirja Suomessa. Evento Awards palkitsi Antti Merilehdon vuoden puhujana huhtikuussa 2018. 

VOHVELISTA VIRTAA TIETOTYÖHÖN Katja Jokisalo, Microsoft-konsultti, Sulava

Tekoäly, botit ja rutiinityön automatisointi ovat jo arkipäivää Suomen yli miljoonalle Office 365 -käyttäjälle. Koneälyn rinnalla Microsoftin tietotyön palvelut mahdollistavat saumattoman inhimillisen yhteistyön – viestintä, tiedostojen käsittely ja tehtävien hallinta ei ole koskaan ollut näin helppoa. Tule kuulemaan, miten vohvelista saa virtaa tietotyöhön!

KUNTIEN DIGITALISAATIO - LISÄÄ TUOTTAVUUTTA JA TYÖHYVINVOINTIA? Toni Auvinen, digijohtaja, Pohjois-Savon Liitto

Puheenvuorossa pohditaan kuinka kuntien digitalisaatio voisi lisätä tuottavuutta ja työhyvinvointia. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. uudistumisen johtaminen, asiointi ja asiakaskokemus, työnmuutos, osallistumisen evoluutio, viestintä digiajassa ja kokeilukulttuuri. Puheenvuoro perustuu kesäkuussa julkaistuun Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon -teokseen.

MODERNI TOIMISTO Pasi Ruotsalainen, Business Development Manager, Enfo

Puheenvuorossa esitellään millä tavalla digitalisaatio auttaa modernin työympäristön rakentamisessa. Esityksessä käydään myös läpi lyhyesti miten työympäristö on muuttunut ja muuttumassa sekä mitä vaikutuksia muutoksilla on työnantajan ja työntekijän näkökulmasta.

YHTEISIÄ DIGITAALISIA RATKAISUJA JA TEHOKASTA TOIMINNANOHJAUSTA
Kristo Jokela, johtaja, Istekki & Aleksi Pitkänen, Solution Consultant, Efecte

Tehokas toiminnanohjaus on palveluyrityksen toiminnan kriittinen menestystekijä. Puheenvuorossa esitellään toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa asiakkaan (Istekki) ja palveluntarjoajan (Efecte) välisenä yhteistyönä. Esityksessä käydään läpi modernin palvelunhallintajärjestelmän vaatimuksia ja vuoropuhelua palveluntarjoajan ja asiakkaan välillä.

Seminaari on tarkoitettu PK-yrittäjille ja yritysten henkilöstölle, myös kuntien edustajat voivat osallistua tilaisuuteen.

Lataa tilaisuuden esite


Koulutus: Työkaluja palvelunhallinnan tueksi 4.10-12.10.2018

Palvelunhallinnan työkalut -kurssin tavoitteena on antaa yleiskuva palvelunhallinnan ja asiakastuen työkalujen perusominaisuuksista sekä menetelmistä, jotka tukevat palvelunhallinnan tavoitteiden saavuttamista kuten Lean Six Sigma. 

Lataa työkaluja palvelunhallinnan tueksi koulutuksen ohjelma

Koulutuksen aikataulu:
 • To 4.10 klo 9-16 Six Sigma – DMAIC – työkalut, ohjauskortit ja Lean orientaatio
 • Pe 5.10 klo 9-16 LEAN-päivä – Lean filosofia ja työkalut - Leanillä tehokkuutta!
 • To 11.10 klo 9-16 Palvelunhallinnan työkalut ja työpaja
 • Pe 12.10 klo 9-16 Scrum-päivä


Tapahtuma: Tutkijoiden yö 2018 Kuopiossa 28.9.2018

TUPLA-hanke mukana Tutkijoiden yössä Matkuksessa 28.9.2018 klo 16-20. 

"Digitaitoja työhön. Digitaitojen merkitys on kasvamassa jokaisella työpaikalla. Digipisteessä voit tutustua digiajan tiimityökaluihin, jotka tukevat joustavaa työtä ja vähentävät tarpeetonta työmatkustamista edistäen näin työtyytyväisyyttä sekä vähähiilistä taloutta. Tietojenkäsittelytieteen tutkijoiden ESR TUPLA-hankkeen digipisteessä opit luomaan tiimillesi tehtäviä ja seuraamaan niiden toteutusta (MS Planner), lähettämään viestejä tiimillesi ja hallitsemaan tiedostoja (MS Teams) ja keräämään tietoa lomakkeilla (MS Forms)."

Tapahtuman koko ohjelma luettavissa täältä.


Seminaari: Digitalisaatio – kumppani vai vihollinen? 7.6.2018

TUPLA-hanke järjestää 7.6.2018 klo 8:30-12:00 hankeseminaarin. Seminaarin aiheena Digitalisaatio - kumppani vai vihollinen? Seminaari järjestetään yhteistyössä itSMF Finlandin kanssa. Seminaarissa tarjolla puheenvuoroja digitalisaatiosta, asiakaskokemuksesta, asiakaspalvelusta ja palvelunhallinnasta. Ilmoittaudu seminaariin ja kerää parhaat vinkit liiketoimintasi hiomiseen digitaaliselle aikakaudelle!

Seminaarin ohjelma:

08.30–09.00:  Aamupala

09.00-09.10:  itSMF Finland, pj Teemu Anttila – tapahtuman avaus

09.10-09.30:  Digitalisaatio – vihollinen vai työjuhta, University of Eastern Finland, Marko Jäntti 

09.30-10:00:  Pienen yrityksen näkökulma IT-palvelunhallintaan, Mainostoimisto Funlus

10:00-10:20:  Lisää aamupalaa ja verkostoitumista

10.20-11.00:  Unohda asiakas – epäonnistu digitalisaatiossa, Efecte Milla Kuosmanen

11.00-11.30:  (H)Ajatuksia (ITSM) käyttöönotosta, Istekki Oy, Kristo Jokela, Osastopäällikkö, asiakaspalvelut


Työpaja: Digitalisaatio liiketoiminnan tukena työpaja 16.5.2018

Työpaja-tilaisuuden puheenvuorot sisältävät teknologiavientiä edistävää konsultointia kuulijoille ja tavoitteena on auttaa tunnistamaan nykyisen palvelutoiminnan kehittämiseen sekä uuden liiketoiminnan luomiseen liittyviä digitalisaation avulla saavutettavia liiketoimintamahdollisuuksia.

Työpajan aikataulu:
 • 12:00-12:05 Työpajan avaus, Marko Jäntti
 • 12:05-12:50 Robert Taylor, USA taustainen toimitusjohtaja SimLabIT Oy:ssä pitää 45min -pituisen esityksen digitalisaation liiketoimintamahdollisuuksista Euroopassa ja USA:ssa.
 • 13:00-13:45 Tiranjan Bulankulame, Sri Lankalainen toimitusjohtaja SimLabIT Oy:n tytäryhtiössä SimLabIT LankaLtd:ssä, pitää 45min-pituisen esityksen digitalisaation liiketoimintamahdollisuuksista Sri Lankassa ja Aasiassa laajemmin.
 • 13:45-14:00 Keskustelua ja kysymyksiä kansainvälisestä liiketoiminnasta


Koulutus: Tietosuoja palveluorganisaatioille 25.4-17.5.2018

Tietosuoja palveluorganisaatioille -kurssin tavoitteena on antaa keinoja tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten täyttämiseen ja tunnistaa vaatimuksia mitä henkilötietojen hallinnalta vaaditaan asetuksen voimaantulon jälkeen. Kurssilla perehdytään tietosuojavastaavan rooliin ja tehtäviin, tietosuojariskien hallintaan sekä Privacy by Design / Privacy by Default -ajattelumalliin.

Koulutuksen toteuttaa: Talvea Oy

Lataa tietosuoja palveluorganisaatioille koulutuksen ohjelma

Koulutuksen aikataulu:
 • Ke 25.4 klo 9-16 Lainsäädäntö; keskeiset muutokset ja vaatimukset käytäntöön tietosuoja-asetuksesta
 • Pe 4.5 klo 9-16 Työkaluja ja käytännön menettelyitä GDPR -riskin pienentämiseksi
 • Ke 9.5 klo 9-16 Tietosuojan erityiskysymyksiä esim. vaikutustenarviointi,  dokumentointi
 • To 17.5 klo 9-16 Työpaja (tietosuoja ja digitalisaatio)


Koulutus: Digitaaliset palvelut työn organisoinnin tukena 21.2-27.3.2018

Digitaaliset palvelut työn organisoinnin tukena kurssi antaa osallistujalle yleiskuvan digitalisaation tavoitteista, vaikutuksista, ydinkäsitteistä, ulottuvuuksista sekä tarjoaa vaihtoehtoisia toimintamalleja digitalisaation edistämiseen yrityksissä. Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa tunnistaa erilaisia tapoja organisoida omaa työtä digitaalisten palveluiden (esim. O365 tiimityökalut) avulla.
 
 
Koulutuksen aikataulu:
 • Ke 21.2 klo 9-16 Johdatus Digitalisaatioon
 • Ma 26.2 Etäpäivä 1  
 • Ke 28.2 klo 9-16 Digitalisaation ydinkäsitteet, asiakaspalvelu ja digitalisaatio, digitaalinen ajattelumalli ja transformaatiomallit
 • Ma 5.3 Etäpäivä 2
 • Ke 14.3 klo 9-16 Digitalisaation vaikutukset palvelunhallintaan
 • Pe 16.3 Etäpäivä 3
 • Ke 21.3 klo 9-16 Digitaalinen työpaikka
 • Ke 27.3 klo 9-12 Digityöpaja


TUPLA-hankkeen tapahtumat 2018-2019

Koulutukset

 • Digitaaliset palvelut työn organisoinnin tukena 21.2-27.3.2018
 • Tietosuoja palveluorganisaatioissa 25.4-17.5.2018
 • Tuottavuutta ja työkaluja palvelunhallinnan tueksi 4.10-12.10.2018
 • Asiakaspalvelu ja palveluluettelon hallinta -koulutus (16.4.2019)
 • Palvelusuunnittelu 8.5-10.5.2019
 • Tietoturvan hallintajärjestelmät palvelutyön avuksi (tulossa 9/2019)

Digityöpajat 

 • DIGIT I: Digitalisaatio liiketoiminnan tukena 16.5.2018
 • DIGIT II: Turvallista digimatkaa tietosuojaa pitkin 17.5.2018
 • DIGIT III: Minustako digiosaaja? 16.4.2019
 • DIGIT IV: Asiakaskokemuksen parantaminen digikeinoilla (tulossa 4/2019)

Seminaarit

 • Digitalisaatio – kumppani vai vihollinen? 7.6.2018
 • Toimistossa käryää DIGI -seminaari 12.11.2018
 • Muutosta digin avulla: Digital Transformation (tulossa 5/2019)
 • TUPLA-hankkeen loppuseminaari