Suomi 100 vuotta – Itä-Suomen yliopisto mukana juhlavuoden vietossa 

Itä-Suomen yliopisto osallistuu monin tavoin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 juhlistamiseen!

Yliopiston juhlavuoden päätapahtuma on yleisölle avoin Studia Generalia -tapahtumasarja ”Itäsuomalaista huippututkimusta 1970-luvulta nykypäivään – itsenäisen Suomen sivistyksen puolesta”.

Tapahtumissa esitellään yleisölle yliopiston merkittävää tutkimusta 1970-luvulta nykypäivään asti sekä tulevaisuuteen visioiden. Studia Generalia –sarjan tavoitteena on nostaa esiin itäsuomalaisen tieteen teon virstapylväitä ja peilata niiden merkitystä tulevaisuuden tieteen teossa niin alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin.  Tapahtumasarjaan kuuluu viisi tapahtumaa, joista kolme järjestetään Joensuun kampuksella ja kaksi Kuopion kampuksella. Tapahtumia voi seurata suoratoistona. Tapahtumissa yleisön on mahdollista osallistua keskusteluun – yhdessä tieteen merkeissä. 

Sarjan aloitti 22.2. Kuopiossa terveystieteiden tiedekunnan  "Haluan elää terveenä 100-vuotiaaksi Suomessa” -tapahtuma. Sarja jatkui 28.3. Joensuussa filosofisen tiedekunnan tapahtumilla "Suomi oppimisen kärjessä nyt ja tulevaisuudessa" ja 11.4. "Humanismilla tulevaisuuteen" sekä 30.10. luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan "Metsä ja puu" -tapahtumalla. Sarjan päätti yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan koordinoima tapahtuma "Lasten hyvinvointi ja yhteiskunnan vastuu - 100-vuotiaan Suomen lapset " 20.11. Kuopiossa.

Itä-Suomen yliopistolla toteutetaan juhlavuoden aikana Studia Generalian lisäksi myös muita Suomi 100 -ohjelmahankkeita. Tarkempaa tietoa tapahtumista löydät vasemmasta sivupalkista.

Tule mukaan juhlimaan kansamme sukupolvemme merkittävintä juhlavuotta!