5. Karelia Symposium - Puutuotteiden uusi tulevaisuus

Aika ja paikka: 8.4.2019 klo 9.00-17.30, Itä-Suomen yliopisto, Joensuun Tiedepuisto, Louhela-sali (Länsikatu 15, 80110 Joensuu)

Itä-Suomen yliopisto ja Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahasto järjestävät viidennen Karelia Symposiumin teemalla “Puutuotteiden uusi tulevaisuus”. 
 
Symposiumin teemana on puusta tehtävien uusien tuotteiden tutkimuksen ja tuottamisen kehittyvät näkymät alan johtavien asiantuntijoiden esittämänä. Biotaloudessa on käynnissä siirtyminen fossiilipohjaisista tuotteista yhä enemmän uusiutuvista ja kierrätettävistä raaka-aineista tehtäviin tuotteisiin. Tämä vaatii uutta perus- ja soveltavaa tutkimusta sekä innovaatiotoimintaa, jotka kohdistuvat sellaisiin tuotteisiin, kuten puukuidusta tehtävät tekstiilit, puumateriaaleihin perustuvat biomuovit ja biokomposiitit, sekä muut erityispuutuotteet. Näihin tuotteisiin kohdistuu huomattava kansainvälinen markkinapotentiaali. 
 
Kuka tahansa voi tarjota teemaan sopivaa aihetta symposiumin yhteydessä järjestettävään posterinäyttelyyn. Yleisön parhaaksi äänestämä posteri palkitaan. 
 
Symposiumissa julkistetaan Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahaston vuoden 2019 apurahat Itä-Suomen yliopistossa tehtävään puutieteen tutkimukseen. 
 
Symposiumin kieli on englanti. 
 
Ilmoittautuminen 28.3.2019 mennessä (ilmoittautumisaikaa pidennetty alkuperäisestä 25.3. takarajasta).
 
Yliopiston Kuopion kampukselta järjestetään ilmainen linja-autokuljetus Joensuuhun ja takaisin Kuopioon. Linja-auto lähtee Snellmanian parkkipaikalta aamulla klo 6.30. Paluumatka Joensuusta Kuopioon lähtee noin klo 17.30 Joensuun Tiedepuistolta. 
 
Symposiumiin ei ole osallistumismaksua. Lounas on omakustanteinen, kahvitarjoilut ja päätöscocktail ovat maksuttomia ilmoittautuneille osallistujille.  
 
Lisätiedot: Puumateriaalitieteen professori Ossi Turunen, 050 342 5151, ossi.turunen@uef.fi