Viimeinen kouluviikko tuo Norssiin poikkeavia aikatauluja

Ti 23.5.2017

Joensuun normaalikoulussa valkolakin painaa päähänsä yhteensä 122 uutta ylioppilasta ensi viikon lauantaina. Lakitettavista norssilaisia on 104 ja Itä-Suomen koulun opiskelijoita 18.

Lukion ylioppilasjuhlaa vietetään Tulliportin koulun liikuntasalissa lauantaina 3. kesäkuuta kello 10 alkaen. Juhlan arvioitu kesto on 1,5 tuntia. Sen jälkeen kaikkien uusien ylioppilaiden juhla on Vapaudenpuistossa ja sankarihaudoilla kello 12.40–13.30.

Lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijat saavat viimeiset kokeensa takaisin perjantaina 2. kesäkuuta. Tulevat ylioppilaat puolestaan kokoontuvat koululle lakkiaisharjoituksiin perjantaina kello 14–16.

Lauantai tuo tullessaan 122 uutta valkolakkia.

Yläkoulun juhla alkaa lauantaina kello 8

Yläkoulun kevätjuhla on lauantaiaamuna Tulliportin koulun auditoriossa kello 8 alkaen. Kaikkien yhdeksäsluokkalaisten perheet ovat perinteiseen tapaan tervetulleita mukaan juhlaan. Siellä 71 oppilasta saa kouraansa perusasteen päättötodistuksen.

Perjantaina 2. kesäkuuta 7. ja 8. luokat opiskelevat vielä työjärjestyksensä mukaan siten, että koulupäivä päättyy kello 12 Ysishow´n jälkeen. Sen sijaan 9. luokkien koulupäivä on kaikilla kello 9–13.30. Ysien päivään kuuluu perinteinen Ysishow sekä kahvitilaisuus muistamisineen.

Länsikadun koulun kevätjuhla tiistaina

Länsikadun koulun alakoululaisten koulupäivä on kaikilla oppilailla maanantaina 29. toukokuuta kello 8–13. Länsikadun väki työskentelee tiistaina 30. toukokuuta kello 9–13. Oppilaiden kevätjuhla on tiistaina päivällä kello 12, ja huoltajille juhla on puolestaan samana iltana kello 18.

Keskiviikkona 31. toukokuuta on Unelmien liikuntapäivä ja 6.-luokkalaisten ryhmäytymispäivä Vaiviossa. Torstaina 1. kesäkuuta on puolestaan oppilaskunnan Talent-tapahtuma.

Perjantaina Länsikadun väki osallistuu Suomen suven avaukseen Laulurinteellä kello 18. Koulupäivä alkaa kello 15. Lukuvuosi päättyy lauantaina, jolloin koulua on kello 9–10.

Koulu alkaa torstaina 10. elokuuta

Koko normaalikoulun koulutyö jatkuu lomien jälkeen torstaina 10. elokuuta kello 9. Lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat tulevat kouluun kello 8. Normaalikoulun ensi lukuvuoden työajat ovat hieman erilaiset kuin Joensuun kaupungin kouluilla.

Teksti: Johanna Alpia-Sormunen

Kuva: Jaana Tanskanen