Takaisin

Tutustumismatka eri maiden kulttuureihin

Su 26.3.2017

ELEIC-opiskelijat (Early Language Education for Intercultural Communication) järjestivät helmikuun puolessa välissä Länsikadun koulun uudessa oppimaisemassa tapahtuman, johon he olivat rakentaneet omien kotimaidensa kulttuuria esittelevän näyttelyn.

Opiskelijoilla oli myös toimintapisteitä, joissa oppilaat saivat tutustua kulttuureihin muun muassa piirtäen, kirjoittaen, pelaten ja maistellen. Kuudesluokkalainen Matias Hyvönen kokeili kiinalaisten kirjainmerkkien kirjoittamista Junyi Yangin opastuksella.

– Olen aiemmin opetellut kirjoittamaan japanilaisia kirjainmerkkejä, kun luokallamme ollut japanilainen tyttö niitä meille opetti. Ihan yhtä mahdotonta oli näistäkään merkeistä mitään ymmärtää, tuumaili Matias.

– Kiva kuitenkin saada kokeilla.

Tarjolla oli monenlaista maistettavaa, ja makuja sekä kiiteltiin että kummasteltiin. Corn with Butter and Sugar – ei kovin perisuomalaista.

Anna Safiulina ja Helmi Onatsu tutustuivat vietnamilaiseen toimintapisteeseen, jossa esiteltiin ruokia ja sanoja postereiden avulla. Vietnamilaisen Huynh Thi Thu Thuyn kanssa he saivat kokeilla keppipeliä, jossa liikkeessä olevien keppien väliin täytyi yrittää hypätä oikealla hetkellä.

– Kiva tapahtuma, kommentoivat viidesluokkalaiset Helmi ja Anna.

– Mielenkiintoista saada nähdä kansainvälisiä juttuja omassa koulussa, pohdiskeli Helmi.

Pietarissa kasvatustieteitä opiskellut Leonid Zuykov oli varannut pöydälleen maatuskoita. Oppilaat saivat suunnitella ja värittää paperille omat maatuskansa.

Antoisan ja uudenlaisen vieraisiin kulttuureihin tutustumistapahtuman olivat opiskelijoidensa kanssa yhdessä luoneet englannin lehtorit Hilkka Koivistoinen ja Mari Koivistoinen.

 

Teksti ja kuvat: Arja Rintala